KILIÇDAROĞLU VE CHP GERÇEĞİ

KILIÇDAROĞLU VE CHP GERÇEĞİ

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çakmak “Sürekli büyüklüğü öne çıkarılmaya çalışılan şehir hastanelerinin aslında vatandaşın sağlığı risk altına aldığı gibi sırtına da büyük bir yük bindirdiği gerçeği saklanmaktadır.” 15 Şubat 2017.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin “Vatandaş intihara sürüklenecek ekonomik şartlarla karşı karşıyayken Sağlık Bakanlığı vatandaşın parasını böyle har vurup harman savuruyor. Bir şehir hastanesi için bir yılda ödenecek kira ve hizmet bedeli ödemekten vazgeçin.” 20 Şubat 2020-

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi “ Şehir hastaneleri sağlığa, yurttaşa ve kamuya zarardır.” 18 Şubat 2020.

Bunlar CHP Milletvekillerinin açıklamaları şimdi bakın CHP’yi temsil eden Kılıçdaroğlu neler demiş?

Kemal Kılıçdaroğlu “Hastane yapıyorsun, yüksek maaliyetler var. Üç yılda çıkarıyorsun maliyeti, sonra 15-20 yıl ödüyorsun. %70 de hastane garantisi veriyorsun. Peki bu ülkede hastalık yoksa ne yapacağız?” 21 Eylül 2017.

Kemal Kılıçdaroğlu “Şehir hastaneleri bunların paralarını siz ve sizden sonra torunlarınız ödeyecek. Hadi sen oy verdin. Torunlarına bu yükü getiriyorsun. Hangi gerekçeyle bu yükü getiriyorsun? Bunun sorulması lazım.” 16 Temmuz 2016.

Kemal Kılıçdaroğlu “Daha önce bu şehir hastanelerini ben arkadaşlarım hepimiz eleştirdik, yanlış yapıyorsunuz dedik, bu şehir hastaneleri bütçeye büyük yük getirecek dedik.” 19 Kasım 2017.

12 Nisan 2020 yani bundan 10-11 gün evvel Fatih Altaylı’nın programında Altaylı’nın Kılıçdaroğlu’na “Şehir hastanelerinin lüzumsuz yatırım olduğunu demiştiniz. Şehir hastanelerine bu kadar hasta garantisi verilmesi Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir şey, gereksizdi demiştiniz. Sosyal medyada “ Hani gereksizdi?” diyorlar bundan ötürü sizi vizyonsuz, öngörüsüz olmakla suçluyorlar.” Sorusuna Kılıçdaroğlu “Şehir hastaneleri niçin yapıldı diye eleştirmedim. Şehir hastaneleri yaptılar gayet güzel. İtirazım yok ki. Hastane niye yaptınız? Hiç itirazım olmaz.”.

CHP’nin yanlış siyasetini tenkit ettiğim zaman fanatikler olmadık yorumlar atıyorlar. Ben bu sefer şu satırlarım haricinde bir ilave yapmıyorum. Bu durumda Kılıçdaroğlu’na fıttırmaları gerekir.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü “Türkiye’de ölüm oranı düşük olmasının sebebi sağlığa erişimin kolay olmasının sonucu. Sağlık sigortası tüm nüfusu kaplıyor. Bir, iki ve üçüncü basamak sağlık kuruluşları ülkenin her bölgesinde bugüne kadar açıkta, tedavisiz kalan hastamız yok.”

Biz değil Bilim Kurulu Üyesi söylüyor bu sözleri Allah korusun CHP iktidarda olsaydı bu salgın hastalıkta halimiz nice olurdu.

Bu haber toplam 3414 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum