'KİMSEYE PABUÇ BIRAKMAYIZ!'

'KİMSEYE PABUÇ BIRAKMAYIZ!'

Belediye Başkanı Selim Yağcı, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen belediye dükkanları ihalesine ilişkin iddialara cevap verdi. İhalelerde belediyenin taraflı davrandığı söylemlerine sert çıkışan Başkan Yağcı,"Kimseye pabuç bırakmayız" dedi. 

İhale Komisyonu'nca, belediye çay bahçesinin ihaleden çıkarılması hakkında da konunun iç yüzünü anlatan Yağcı;"2016 yılında Belediye olarak belediye parkının işletmesinden  başlayarak bazı alanlarda halkımızın ihtiyacı olan noktalarda işletmeciliğe başladık. Belediye parkına talipli olanlarla da konuşarak burayı belediyemiz işletmesi aracılığıyla işletileceğini söyledik. Yüzde 95'i anlayışla karşıladı ancak bazıları kamuoyunda velvele yapmaya çalıştı. İhale komisyonumuzda hakkı olan ihalenin iptalini gerçekleştirdi. Hiçbir kiracımıza ayrımcılık yoktur. Sanki kanunsuzmuş, başkalarına menfaat sağlayacak bir işlem yapılmış gibi gündem oluşturmaya çalışıyorlar, kimseye pabuç bırakmayız" dedi. 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ocak ayı belediye meclis toplantısı sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

kimseye-pabuc-birakmayoz2.jpg

'ORTALIĞI VELVELEYE VERMEYE ÇALIŞIYORLAR'

"Belediyemizin işletmesinde olan iş yerlerinin şirketimize devri için bunları ihaleye çıkardık. Mevzuata göre bunları doğrudan ihale edemiyorduk, ihale yöntemi ile ihale edebiliyorduk. Biz bu yerlere talipli olan herkese söyleyip %95’nin anlayışla karşılandık. 'Doğrudur, belediye başka birine vermeyip kendi şirketine alacaksa kamuoyunun menfaati vardır” dediler. Ancak bazıları yavuz hırsız ev sahibini bastırır usulü kamuoyunda velveleye verme çabasına girdiler. Birileri bu zamana kadar yok parasına buraları herkesten daha fazla ücret alarak Bilecik’in bu değerlerini kullanmışlar ve yine kullanmak istiyorlar. Bir değer varsa bu Bilecik’e hizmet etmeli ve herkese eşit olmalıdır. Biz bunları belediye şirketleri aracılığıyla kullanmak istediğimiz için şirketi de böyle bir yarışmada bulundurmanın anlamsız olduğunu düşündüğümüz için o ihaleleri de komisyonumuz iptal etti. İdarenin ihale komisyonunun ihaleyi her şartta her konumda ihaleyi tek taraflı fesih ve  iptal etme hakkı mevcuttur. İhale başlamadan iptal edilmiş, sanki kanunsuzmuş başkalarına menfaat sağlayacak bir işlem yapılmış gibi basın ve kamuoyunda bazıları gündem oluşturmaya çalışıyor. Böyle bir şeyde kimseye pabuç bırakacak halimiz yok.

kimseye-pabuc-birakmayoz3.jpg

'KİMSENİN SIRTINDAN AĞALIK YAPMADIM, YAPMAM DA!'

Kamuoyundan bazıları bizi eleştirdi bizim para da gözümüz olduğunu falan söylüyorlar. Biz Bilecik halkının menfaatlerini korumak içim buradayız. Ben kimsenin sırtından ağalık yapmadım yapmayız da. Buradan kazanılan her kuruş Selim Yağcı'nın değil, Bilecik halkına hizmet için belediyenin kasasına giren bir paradır. Bizler burada toplanan paralarla Bilecik’e hizmetler yapıyoruz. Onun için Bilecik’e ait olan bu tesislerin daha verimli daha iyi bir şekilde değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Burada hiç bir kiracımıza, hemşerimize ayrımcılık yoktur. 

 Bunu noktada şirketimizin bundan sonra halkımızın ihtiyacı olduğu noktada ucuz ve kaliteli hizmet yapacak bunun da temellerini atıyoruz. Sosyal belediyeciliğin gereklerini şirketimiz yerine getirecek" dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2974 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum