KIZILDAMLAR’DA BİR İLK OLACAK
Sinem SAMUR
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kızıldamlar Köyü Muhtarlığı ve Bilecik İli Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştireceği ve ülkemizde bu alanda bir ilk olan “Kestane Kabağı Festivali” 28 Eylül 2014 Pazar günü yapılacak.
Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği Başkanı Mustafa Gezen, alıcı ile satıcıyı bir araya getirmek ve bu sayede üretimi artırmak için kabak festivali düzenleyeceklerini belirterek, “Köyümüzde yaklaşık 300 toncivarında kestane kabağı üretilmektedir. Üretimi 300 tondan 1000-2000 tona kadar çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.
Festivalin amacının kestane kabağının öncelikle tüm bölgeye ve Türkiye'ye tanıtılması olduğunu belirten Gezen,“Biz istiyoruz ki, Kızıldamlar başta olmak üzere civar köy ve ilçelerimizde kestane kabağı yetiştiriciliğinin daha fazla gelişmesi ve birlik içerisinde hareket ederek kaliteli ürün ve kaliteli fiyatta satılmasıdır. Çiftçilerimize geleceği göstermek, üretimle birlikte pazarlama sorununu aşmak için bu organizasyonu yapıyoruz. Sadece üretmenin yeterli olmadığını, üretileni pazarlamanın üretmekten daha önemli hale geldiğigünümüzde bu organizasyonların, pazarlama kanallarının oluşumuna katkı sağlayacaktır.
Bu sene, ilk festivalimizde büyük bir katılım görürsek, bunu geleneksel hale getireceğiz ve daha da kapsamlaştıracağız. 28 Eylül 2014 Pazar günü saat 14:00’da başlayacak olan Kızıldamlar Köyü Kestane Kabağı Festivalimize bütün devlet erkanını ve hemşehrilerimizi davet ediyoruz.” dedi.
Festival kapsamında kestane kabağı yarışması yapılacak olup ardından ödül töreni düzenlenecektir.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.