Komşuda tehlike çanları çalıyor, Aman dikkat!

Komşuda tehlike çanları çalıyor, Aman dikkat!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye’de korona virüsü salgınının yeniden tırmanışa geçtiğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye’de korona virüsü salgınının yeniden tırmanışa geçtiğini bildirdi. Bursa’nın ise kritik bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Bakan Koca, “Bursa, salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Korona virüs rakamları Eylül ayının ortasına kıyasla günlük ortalamada üç katına çıktı” diyerek uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bursa ile ilgili ‘Kritik’ çıkışı Bilecik’i de teyakkuza geçirdi. İlimizin Bursa ile olan bağlantısı ve temas yoğunluğu göz önüne alındığında çok dikkatli olunması gerektiği bir kez daha ortaya çıktı. Bilindiği üzere; yaklaşık 10 gün önce açıklanan verilerde Bilecik’in aylık ortalama vaka sayısında yüzde 50 artış meydana gelmişti.

Gelinen süreçte, komşu ilimiz Bursa’da çalan tehlike çanlarının Bilecik’te de yankılanmaması için tedbirlere harfiyen uymak gerekiyor. Maske, mesafe ve temizlik hususuna istisnasız riayet etmek gerekiyor.

Nitekim; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Bursalılara yaptığı uyarılara Bilecik’i de ekleyerek vatandaşlardan kurallara uymalarını istedi. Koca ayrıca, aralarında Bilecik’in de bulunduğu Çanakkale, Yalova ve Balıkesir illeriyle ilgili de detaylı çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 6011 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum