KÖMÜR İHALESİNİ ALAN FİRMADAN BAKKALCIOĞLU'NA CEVAP

KÖMÜR İHALESİNİ ALAN FİRMADAN BAKKALCIOĞLU'NA CEVAP

Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu’nun belediyenin yaptığı kömür ihalesine ilişkin açıklamalarına cevap geldi. Kömür ihalesini alan firma, yaptığı yazılı açıklamada, “Fiyat farkının farklı alanlara çekilip siyasi malzeme yapılması firmamızı rahatsız etmiştir” ifadelerini kullandı. 

Firma, "2018 yılındaki kur dalgalanması ve ithalatçı kömür alış fiyatları nedeni ile oluşan kömür piyasası yaklaşık 1300 TL+KDV iken, bu yılki kömür fiyatları kur sakinliği ve ithalatçı kömür satış fiyatları nedeni ile 850TL+KDV civarında seyretmektedir. Dolayısıyla geçen yıl ve bu yılki kömür fiyatları arasında 450-600 TL arasında bir fiyat düşüşü söz konusudur" ifadelerini kullandı. 

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu, belediyenin dar gelirli ailelere dağıtılmak üzere gerçekleştirdiği kömür ihalelerine ilişkin bilgiler vermişti. Bakkalcıoğlu, geçtiğimiz yılki ihaleye kıyasla daha ucuza 100 ton fazla kömür temin ettiklerini ifade ederek, “2018 yılında belediyemiz 150 ton kömür alımı için ihaleye çıkmış bir tek firma katılmış o tek firmadan 150 ton kömürü 194.550 TL + KDV olarak almış biz bu yıl ihtiyaç sahipleri için kömür alma ihalesine çıktık. Bizim ihalemiz açıktı, 4 firma katıldı, 4 firmanın ihalesi sonucunda biz 250 ton kömürü 191.750 TL’ye aldık. Yani 100 ton daha fazla kömürü hatta ilkinden daha düşük bir rakam + KDV bedelle, temin ettiğimiz firma geçen yıl ihaleyi kazanan firma ile aynı, aynı firma 1 yıl sonra 100 ton daha fazla kömürü daha düşük fiyata temin ettik, ikisinin de belgeleri faturaları mevcuttur" demişti. 

İHALEYİ ALAN FİRMADAN CEVAP 

Bakkalcıoğlu’nun açıklamalarının ardından ihaleyi alan firmadan açıklama geldi. Firma, geçen yılki kömür fiyatları ile bu yılki kömür fiyatlarına dikkat çekerek, “Geçen yıl ve bu yılki kömür fiyatları arasında 450-600 TL arasında bir fiyat düşüşü söz konusudur.” dedi. 

Firmanın konuya ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“2018-2019 yıllarında Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kömür alım ihalesi uhdemizde kalmıştır. 2018 yılındaki kur dalgalanması ve ithalatçı kömür alış fiyatları nedeni ile oluşan kömür piyasası yaklaşık 1300 TL+KDV iken, bu yılki kömür fiyatları kur sakinliği ve ithalatçı kömür satış fiyatları nedeni ile 850TL+KDV civarında seyretmektedir. Dolayısıyla geçen yıl ve bu yılki kömür fiyatları arasında 450-600 TL arasında bir fiyat düşüşü söz konusudur. 

Kömür ihalesi 4735 sayılı ihale kanununa uygun yapılmış olup her iki yılda da yaklaşık maliyet tespit fiyatının altında fiyat verilmiştir. Bu fiyat farkının farklı alanlara çekilip siyasi malzeme yapılması firmamızı rahatsız etmiştir.” 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4743 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum