KÜTAHYA KAVŞAĞINDA MUTLU SON

KÜTAHYA KAVŞAĞINDA MUTLU SON

Bozüyük’te hatalı olduğu geç de olsa kabul edilen ve yeniden düzenleme çalışması yapılan Kütahya kavşağı yaklaşık 3 aylık bir aranın ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Yaklaşık 3 ay önce başlayan çalışmalar sonucunda keskin virajları ve eğimleri yumuşatılarak yeniden düzenlenen kavşağın asfalt ve çizgi çalışmaları tamamlandı. Bariyer ve kanal çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte yol hafta sonu yeniden ulaşıma açıldı. Viraj ve eğimleri düzenlenerek eski haline oranla çok daha uygun hale getirilen kavşakta Eskişehir’den gelip Kütahya istikametine, Kütahya’dan gelip Bursa istikametine dönüş yapmaya çalışan yol kullanıcıları artık daha güvenli bir şekilde bu kavşağı kullanabilecekler.Vatandaşlar Kütahya kavşağı gibi Bursa kavşağında da aynı eğim ve keskin virajların olduğunu belirterek burada da gerekli inceleme ve araştırmanın yapılmasını istediler. Özellikle Bilecik’ten Bozüyük’e geliş istikametinde bulunan virajlar ile birlikte bölge trafik istikametinden Bursa istikametine dönüş güzergahındaki virajların çok keskin ve eğimlerinin fazla olduğu belirtiliyor. Vatandaşlar Kütahya kavşağı gibi birçok kazanın yaşandığı Bursa kavşağında da yapılan yanlıştan dönülerek gerekli düzenleme ve iyileştirme çalışmalarının yapılmasını talep ettiler. 

mutlu-son2.jpg

Vatandaşlar “Geçtiğimiz dönemlerde birçok kazanın yaşandığı bu kavşakta da hatalı alanlar yer alıyor. Bugüne kadar birçok kaza meydana geldi. Çok şükür bugünlerde bir kaza olmuyor ancak buda olmayacak anlamına gelmiyor. Özellikle kavşağın eğimini bilmeyen yabancı sürücüler kavşağa biraz hızlı girdikleri zaman kaza kaçınılmaz hale geliyor. Maddi hasarlı kazaların yanında her an ölümlü kazaların da meydana gelebileceği bu kavşakta da acilen yeniden düzenleme yapılması gerekiyor” diyerek taleplerini dile getirdiler.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5499 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum