‘MAHREMİYET EĞİTİMİ ŞART’

‘MAHREMİYET EĞİTİMİ ŞART’

Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, çocuklarımızın cinsel istismardan kendilerini koruyabilmeleri ve sağlam bir karaktere sahip olmaları için küçük yaşlarda mahremiyet eğitiminin verilmesinin şart olduğunu söyledi. 

Tekelioğlu “Çocuklarımızın karakterlerinin yüzde doksana yakın kısmı 0-6 yaş arasında tamamlanmaktadır. Bakanlığımız tarafından da uygulamaya konulan adalet, sabır, sorumluluk, sevgi, saygı, yardımseverlik, Vatanseverlik, öz denetim gibi değerlerin okul öncesi döneminde verilmesi gerekir. Bu değerlerin tamamını kapsayacak olan mahremiyet duygusudur” ifadelerini kullandı. 

Anne ve babalara çok önemli vazifelerin düştüğünü ve bunların asla ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Tekelioğlu, “Kız çocuklarımızı ya da torunlarımızı kaç yaşında olursa olsun dışarıya gönderirken, okula yollarken mutlaka pantolon, eşofman ya da etek altında tayt giydirmek, yabancı bir yetişkinle aynı ortamda yalnız kalmalarına müsaade etmemek, gidilen bir misafirlikte çocukların başka bir odada yalnız ve kapı kapalı bir şekilde oynamalarına izin vermemek gerekir” dedi. 

Anne ve babaların da kendilerinin dikkat etmesi hususlarına da açıklık getiren Tekelioğlu, “Teknolojinin hepimizi esir aldığı ve saatlerce başından ayrılamadığımız, başımızı kaldırıp sağa sola bakacak vaktimizin olmadığı, gözlerimizin görmediği, kulaklarımızn uymadığı bir hale geldiği durumlardan sıyrılıp çocuğumuzla ilgilenmek ona en azından bana anlatmak istediğin, benimle paylaşmak istediğin bir şey var mı diye sormak uygun olacaktır. Onlar küçüktür bir şey anlamazlar düşüncesiyle hareket etmemeli, onların yanında mümkün olduğunca elbiselerimizi değiştirmemeliyiz. Banyomuzu yaparken bizim de mahremiyete özen göstermemiz onlara örnek olacaktır. Dışarda, ya da okulda kendisini rahatsız eden, uygun olmayan tekliflerde bulunan kişileri çekinmeden anne ve babalarına söyleme konusunda cesaret vermeliyiz. Anne ve babalar çalışıyorsa okuldan gelen çocuklarımıza anahtar veriyorsak kimseye söylememelerini ve yalnızken kesinlikle yabancılara kapıyı açmamalarını tembihlemeliyiz” şeklinde konuştu

Tekelioğlu son olarak, “Değerlerimizi benimsemiş, karakter eğitimini almış bir çocuk yetiştirmek istiyorsak anne ve baba olarak bizim onlara rol model olmamız, davranışlarımızla olumlu örnek oluşturmaya çalışmamız, değerlerimizi benimseyip uygulamamız gerekmektedir. Toplumun huzuru, mutluluğu, değerlerine bağlı insanlar yetiştirmenin bizim elimizde olduğunu kesinlikle unutmamalıyız” cümleleriyle sözlerine son verdi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2090 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.