MECLİS BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM "TESLİM OLMAYACAĞIZ"

MECLİS BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM "TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Söğüt’te, bu yıl 737.’si gerçekleştirilen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katılan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, ülkemiz ekonomisi üzerinde oynanan oyunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ülkemiz ekonomisini bozmaya çalışan hainlere Osmanlı çınarını filizlendiği Söğüt’ten seslenen Binali Yıldırım, “Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’yi teslim alamayacaklar. Her saldırı sonrasında daha da güçleneceğiz, daha fazla birbirimize kenetleneceğiz” dedi. 

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Söğüt ruhunun yaşadığı ve yaşatıldığı sürece fitne odaklarının emellerini gerçekleştiremeyeceğini ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Fitne odaklarına karşı daha da uyanık olacağız. Yüreklerimiz bir attığında en güçlü top güllerinin bizi yıkamayacaklarını gördüler. Türk milleti tarihin öznesidir. Gövdesi Anadolu’dadır. Bir kolu Balkanlar'da, bir kolu da Kafkaslar'dadır. Bir ayağı Nil Nehri'nde, diğer ayağı da İdil'dedir. 

Dost ve düşman herkes bilsin. Paramız üzerinden, ekonomimiz üzerinden yapılan operasyonlar, kurulan oyunlar mutlaka bozulacaktır. Zorluk çekeceğiz ama güçlünün hukukunun yerini, haklının hukuku mutlaka alacaktır. Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi bu konuda gözümüzün açılmasına vesile olmuştur. Yıllarca sinsi bir şekilde içimize yerleşen hainlerin, tanklarla, toplarla yaptıkları saldırıdan yeterince ders aldık. İnşallah böyle hainlikleri yaşamayacağız ve devletimiz ilelebet payidar kalacaktır.”

senliklerden-kareler-icin-tiklayin.jpg

Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin 737.’si Pazar günü gerçekleştirilen tören ile sona erdi. Türk tarihinin en büyük etkinliklerinden biri olan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda vatandaş Söğüt’te bir araya geldi. 

Şenliklere, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ile AK Parti, MHP ve İYİ Parti milletvekillerinden bazı isimler katıldı. 

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Şenlikler dolayısıyla oldukça geniş güvenlik önlemleri alındı. Eskişehir, Kütahya, Sakarya, Düzce gibi civar illerden emniyet personeli takviyesi yapıldı. Tören süresince Söğüt’te adeta kuş uçurtulmadı. Yoğun güvenlik önlemleri basın mensuplarının işini zorlaştırmakla kalmamakla beraber şenlikleri izlemeye gelen vatandaşları canından bezdirdi. 

‘SÖĞÜT, TÜRK’ÜN BAYRAM YERİDİR’

737. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, “Söğüt, Türk’ün bayram yeridir’ diyerek tüm katılımcıların bayramını kutladı. Söğüt ruhunun geleceğin teminatı olduğuna dikkat çeken Başkan Aydoğdu, şenliklerin alt yapısının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için TBMM Başkanı Binali Yıldırım’dan destek istedi. 

‘HAİNLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ’

Halil Aydoğdu’nun ardından kürsüye gelen BBP Lideri Mustafa Destici ise Söğüt’ün Türk tarihinin önemli bir merkezi olduğunu söyledi. Söğüt’te doğan felsefenin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için herkese büyük sorumluluklar düştüğünü aktaran Destici, “Söğüt ruhunu yaşatmalıyız. Bu ruhla hainlere geçit vermeyeceğiz” dedi. 

DESTİCİ’DEN HÜKÜMETE DESTEK

BBP Lideri Destici, Türk ve Müslüman coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekerek devam ettiği konuşmasında, devletimizin gönül coğrafyamızla ilgili politikasına her zaman destek olmaya hazır olduklarını belirtti. Destici, ülkemizin çok zor günlerden geçtiğine vurgu yaparak , “Gün birlik olma, birlikte daha güçlü olma günüdür. Devletimizi yönetenlerin yanında olmak günüdür” şeklinde konuştu. 

VALİ BÜYÜKAKIN, TOY DÜŞÜNCESİNİ YILDIRIM’A AKTARDI

Vali Tahir Büyükakın ise yaptığı konuşmada, gönül coğrafyamızı kapsayan ‘Toy’un Söğüt’te toplanmasına ilişkin düşüncelerini TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a aktardı. Konuyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini ve projeler hazırladıklarını aktaran Büyükakın, Binali Yıldırım’dan destek istedi. 

Büyükakın, konuşmasında şu ifadelere başvurdu:

“Söğüt buluşmalarını gönül coğrafyamızı kuşatacak şekilde genişletmek ister, kelimenin tam manasıyla bir toy toplamak dileriz. Münasip görülür ve destek verilirse, Söğüt'te her yıl dünya ölçeğinde bir toy düzenlensin. Devlet liderleri, karar alıcılar, bilim ve sanat insanları burada buluşsunlar, ülkemizin ve gönül coğrafyamızın kaderini ilgilendiren konuları burada görüşsünler, kısa-orta-uzun vadeli politikalar, stratejiler belirlesinler, 7 asır önce Söğüt'te yaktığımız kandil dünyayı yeniden ve daha güçlü bir şekilde aydınlatsın diler, tensip buyurursanız, konuya ilişkin çalışmalarımızı sizlere ayrıca arz etmek isteriz” şeklinde konuştu.

‘DÜN YAŞANANLAR FARKLI OYUNCULARLA YİNE SAHNEDE’

Bilecik Valisi Büyükakın’ın ardından konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, Türk Milleti’nin kutlu yürüyüşünün Söğüt’ten başladığına atıfta bulunarak, “Tarihin önünde sorumluluğumuz ağır. Dün yaşananlar bugün farklı oyuncular ile yine sahnede. Yüzyıllık hesapların bugünkü temsilcileri bölgeyi ateşe atmaktan çekinmezken bizler milletimizin sağduyusu ile feraseti ile birlik, beraberlik ve kardeşlik ile bu dönemden daha da güçlü çıkacağız inşallah. Tıpkı 15 Temmuz hain darbe girişimindeki, milletimizin istikbal ve istiklaline yönelen her tehditte Söğüt ruhunun ne kadar canlı ve diri olduğunu bir kez daha bütün dünyaya gösterdik” dedi.

‘DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ’

Son olarak konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, ülkemiz ekonomisi üzerinde oynanan oyunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ülkemiz ekonomisini bozmaya çalışan hainlere Osmanlı çınarını filizlendiği Söğüt’ten seslenen Binali Yıldırım, “Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’yi teslim alamayacaklar. Her saldırı sonrasında daha da güçleneceğiz, daha fazla birbirimize kenetleneceğiz” dedi. 

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Söğüt ruhunun yaşadığı ve yaşatıldığı sürece fitne odaklarının emellerini gerçekleştiremeyeceğini ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Fitne odaklarına karşı daha da uyanık olacağız. Yüreklerimiz bir attığında en güçlü top güllerinin bizi yıkamayacaklarını gördüler. Türk milleti tarihin öznesidir. Gövdesi Anadolu’dadır. Bir kolu Balkanlar'da, bir kolu da Kafkaslar'dadır. Bir ayağı Nil Nehri'nde, diğer ayağı da İdil'dedir. 

Dost ve düşman herkes bilsin. Paramız üzerinden, ekonomimiz üzerinden yapılan operasyonlar, kurulan oyunlar mutlaka bozulacaktır. Zorluk çekeceğiz ama güçlünün hukukunun yerini, haklının hukuku mutlaka alacaktır. Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi bu konuda gözümüzün açılmasına vesile olmuştur. Yıllarca sinsi bir şekilde içimize yerleşen hainlerin, tanklarla, toplarla yaptıkları saldırıdan yeterince ders aldık. İnşallah böyle hainlikleri yaşamayacağız ve devletimiz ilelebet payidar kalacaktır” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından sırasıyla folklor ekibi, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Birliği gösterisi ve tören geçişi sonrası şenlik sona erdi.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2842 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum