MECLİS HARARETLİ GEÇTİ

MECLİS HARARETLİ GEÇTİ

İl Genel Meclisi Mart ayı 3. birleşimi hararetli geçti. MHP Söğüt İl Genel Meclis Üyesi Tevfik Özütürk, Söğüt Zemzemiye köy yoluna geçtiğimiz seçim döneminde malzeme döktüremediklerini ifade ederek bir takım iddiaları ortaya atması salonda gerginlik yaşat

 

/resimler/2016-3/3/1417234637582.jpgSinan ÖNCE
İl Genel Meclisi Mart ayı 3. birleşimi hararetli geçti. MHP Söğüt İl Genel Meclis Üyesi Tevfik Özütürk, Söğüt Zemzemiye köy yoluna geçtiğimiz seçim döneminde malzeme döktüremediklerini ifade ederek bir takım iddiaları ortaya atması salonda gerginlik yaşattı.
İl Genel Meclisi Mart ayı 3. birleşimi gerçekleşti. İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım başkanlığındaki birleşim 3 Mart Perşembe günü yapıldı. İl Genel Meclisi salonunda yapılan birleşimde iki gündem maddesi görüşüldü.
İlk olarak, 2016 yılı yatırım programı doğrultusunda, asfalt yapım ve bakım ile stabilize bakım çalışmalarının, bahar mevsiminde yoğunlaşan muhtarlık talepleri ile il genel meclis üyelerinin taleplerinin karşılanması noktasında bir öncelik sırası belirlenmesi talebi ele alındı.
Konuyla ilgili olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant bilgi verdi. Nalbant, asfalt yapım ve bakım ile stabilize bakım çalışmalarıyla ilgili meclisin bir program yapması gerektiğini söyledi.
SERTLER: "BİR YIL OLMADAN YOL BOZULDU"
Ardından Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Oğuz Sertler söz aldı. Sertler, Erikli yolunun yapımının daha bir yıl bile olmadığını fakat kullanılamayacak vaziyette olduğunu belirterek: "Sonuçta biz buraya para verdik. Bir mal aldığımız zaman bile 2 yıl garanti veriliyor. Bizim yol daha bir yıl olmadı" dedi.
ÖZÜTÜRK: "4 KAMYON MALZEMEYİ DÖKTÜREMEDİK"
Sertler'in ardından MHP İl Genel Meclis Üyesi Tevfik Özütürk söz aldı. Özütürk, Söğüt Zemzemiye köyüne geçtiğimiz seçim döneminde dört kamyon malzeme lazım olduğunu fakat bu malzemeyi köy yoluna döktüremediklerini ifade ederek şunları dile getirdi: "Geçen sene seçimden önce Yeşilyurt köyü stabilize çalışması yapılıyordu. Köyün birine de dört kamyon malzeme lazım. Muhtar Yol müdürü Ozan beyi arıyor, Ozan bey olmaz diyor. Diyor ki Ertuğrul beyin haberi var mı? Bir başka kanalı arıyor yine yok. Ben arıyorum yine yok. 4 kamyon malzemeyi o köyün yoluna döktüremedik. O köyün içinden araçlar geçiyor." dedi.
Bu sırada Genel Sekreter Nalbant: "Sonradan dökülmedi mi?" diye Özütürk'e sordu. Özütürk'te "O ara dökülmedi. Ondan sonra döküldü mü bilmiyorum" diyerek eleştirilerine devam etti.
TORUN: "4 KAMYON DEĞİL, 30-40 KAMYON"
Daha sonra Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ertuğrul Torun söz aldı. Torun: "Stabilize yapılması gereken yerde 4 kamyon değil, muhtarlıkla görüşmelerimizle 30-40 kamyon anca yeter diye söylenilidi. Bu zaman zarfında da programa uyulması gerekir diye söyledim ben. Programlar bittikten sonra sizin oraya ayrıca 20-30 değil, gerekiyorsa 40 kamyonluk malzeme dökeriz diye ben bizzat muhtarıma izah ettim. Konu 4 kamyon değil, 20-30 kamyonluk bir mesele. Dolayısıyla da programı aksatacaktı. Aksatmaması için de diğer ilçelerin haklarına girmeyelim dedik. Dolayısıyla biz programa uyulması noktasında en azami gayret ve özeni gösterdik.
Hatta bu encümene de geldi. Kamyon sayısı çok yüksekti. Encümen kararına da bakabilirsiniz. 4 kamyon mu 40 kamyon mu bakın." dedi.
NALBANT: "GİTTİK GÖRDÜK SÖZÜMÜZÜ DE YERİNE GETİRDİK"
Torun'un ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant söz aldı. Nalbant: "Hatırladım olayı. Bozüyük'ün işleri aksadı. Dedim ki muhtara ben sen sabret Poyra tarafında çalışacaklar ben orada çalışılırken size yardımcı olurum. Ama şimdi yaptıramam dedi. Yol müdürü bana bunu getiriyor orada iş aksadı kış gelecek diye benim de gitmem lazım. Gittik gördük ve sözümüzü de yerine getirdik. Encümen kararı aldık" dedi.
MHP İl Genel Meclis Üyesi Tevfik Özütürk tekrar söz alarak: "Muhtar telefon açıyor, o ilçenin iktidar meclis üyesinin haberi var mı diye Yol Şube Müdürü tarafından soruluyor. Böyle bir şey olamaz" dedi.
BAKKAL: "YANLIŞ ANLAŞILMA OLABİLİR"
Karşılıklı konuşmaların ardından Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ozan Bakkal söz aldı. Bakkal bazı sözlerin kulaktan kulağa farklı şekilde aktarıldığını ifade ederek şunları dile getirdi: "245 tane muhtarımız var. Yaklaşımı durumu konuşması iletmesi farklı. Bu yüzden yanlış anlaşılmalar oluyor. Daha 2 gün önce yaşadım. Çok ilginç. Diyorum ki beni arayan resmi kuruma ilçedeki işlerimizi İlçe Özel İdaremiz vasıtasıyla bize intikal ediyor o şekide hareket ediyoruz diyorum. Ama o kulaktan kulağa farklı şekilde aktarılıyor. MHP Meclis Üyesi Haluk beyle bunu yaşadık. Ama Haluk bey telefonu açıp bana sormasa bakış açınız farklı olacak. Haluk beye diyorlar ki "Ak Parti İlçe Başkanlığına dilekçe verin." denmiş. Biz dedik ki ilçe özel idaremizden talepleri alıyoruz dedik. Yani şunu söylemek istiyorum. Orada da yanlış anlaşılma olmuş olabilir doğaldır. Muhtarlarımız programlarda olmayan taleplerde bulunuyorlar. Biz diyoruzki bunları meclis üyelerinize ilettiniz mi? Bunlar komisyonlarda görüşülürken programa aldırdınız mı? Siz bunun dışında talep ediyorsanız bunu bana değil, meclis üyelerimize ileterek ilgili komisyonlarda görüşerek çözmeniz lazım. Şimdi buradan hangi meclis üyesini anlamıştır bilemiyorum.
BAKKAL: "MECLİS ÜYESİNİN İSMİNİ SİKRETMEM SÖZ KONUSU DEĞİL"
A meclis üyemizle ben görüştüm diyor muharlarımız. Peki diyorum o meclis üyemiz bunu dile getirdimi komisyonda veya mecliste? Programa aldırdı mı? Yani benim orada bir meclis üyesinin ismini zikretmem, muhtarın zikretmesiyle birlikte oluyor. Yani benim ayrıca birini zikretmem söz konusu değil. Biz buradaki meclis üyelerimizin tamamından gelen talepleri aynı şekilde yönlendiriyoruz. Bizim burada ilçeler bazında bir müdahilimiz yok. O yüzden öncelik istiyoruz.
BAKKAL: "PROGRAMI AKSATTIK DİYE HESAP SORUYORSUNUZ"
Şunu da sizin yardımlarınızla aşmak isitiyorum. Programa gittiğimizde şuraya da 2 kamyon dökelim. İlgili meclis üyemiz aradığında o köydeki durumu bilmiyor. Teknik arkadaşlarımızı gönderdiğimizde orada 2 kamyonluk yerin 40-50 kamyon olduğu görüyoruz. Biz 2 kamyon dökmekten veya sıkıntıyı göndermekten kaçmıyoruz. Ama sizin iki kamyon dediğiniz yere 40-50 kamyon dökersek bu sefer programı aksatıyoruz. Bu seferde siz bizden programı aksattık diye hesap soruyorsunuz. Programsız bir çalışma yapılıyor diyorsunuz. Ufakta olsa o zaman bütün talepleri getireceğiz mecliste komisyonumuzda karar vereceksiniz bizde uygulayacağız. Siz karar verme mercisiniz, uygulayıcı biziz." dedi.
Karşılıklı görüş alışverişlerinin ardından 2016 yılı yatırım programı doğrultusunda, asfalt yapım ve bakım ile stabilize bakım çalışmalarının öncelik sırası belirlenmesi talebi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
Birleşim daha sonra kadro değişiklik talebinin görüşülmesinin ardından sona erdi.
TATLILAR NALBANT'TAN
Diğer yandan İçişleri Bakanlığı tarafından Erzurum'da düzenlenen seminere katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant meclis üyelerine ve basın mensuplarına Erzurum'un meşhur tatlısı kadayıf dolması ikram etti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.