MECLİSTE NELER OLDU?

MECLİSTE NELER OLDU?

Bozüyük Belediye Meclisi Mayıs ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 6 gündem maddesi ile gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından hafriyat döküm ücretlerinin yeniden belirlenmesi ile ilgili ek önerge verildi.

1-044.jpg

Toplantının ilk maddesinde 2015 yılına ait bütçe gelir ve gider kesin hesabı ile Belediye taşınır mal hesabına ilişkin çalışmalar 5393 sayılı Belediye Kanununun 64. maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 40.’ıncı maddesi gereğince encümence görüşülen 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18.’inci maddesinin b bendine istinaden görüşülmesi yapıldı. Başkan Bakıcı, gündem maddesinin kısa bir ara verilmesinin ardından değerlendirilerek oylanmasını talep etti. CHP grubu gündem maddesiyle ilgili farklı bir zamanda ikinci bir bileşim istedi. Yapılan oylamada AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla gündem maddesi için toplantı sonrasında yarım saat ara verilerek karara bağlandı. 2015 yılına ait bütçe gelir ve gider kesin hesabı komisyonun değerlendirmesinin ardından AK Parti ve MHP grubu tarafından kabul edildi. CHP grubu çekimser yönde oy kullandı.

Mahallelerde belediyenin yaptığı veya yapacağı konakların içinde bulunan muhtarlık odalarının Mahalle Muhtarlarına, mescit ve Kur’an kurslarının İlçe Müftülüğüne 10 yıllığına ücretsiz tahsisine, elektrik, doğalgaz, su giderlerinin Belediye tarafından ödenmesine ve yine aynı konaklarda bulunan iş yerleri ile Sosyal ve Kültürel amaçlı salonların Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ücretli veya ücretsiz olarak 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesi gereğince 10 yılı geçmemek üzere tahsis edilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülmesi yapıldı. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

2-040.jpg

3194 sayılı İmar Kanunun 8. maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına ve 15.02.2016 tarihli ve Aysun Karamanoğlu'nun dilekçesine istinaden; Çarşı Mahalle, 5 ada 85 ve 86 nolu parselde kayıtlı taşınmazlarda hazırlatılan ilave imar planlarının görüşülmesi yapılarak oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

07.12.2015 Tarihli 155 nolu Belediye Meclis Kararı ile Tarihi Kentler Birliğine asil üye olarak seçilen Belediye Başkanı Fatih BAKICI doğal üye olduğundan Tarihi Kentler Birliğine 1 asil ve 1 yedek üye seçimi yapıldı. Yapılan açık oylama ile Veysel Kılıç asil, Sinan Urhal ise yedek üye olarak belirlendi.

06.04.2015 Tarihli 41 nolu Belediye Meclis Kararı ile Marmara Belediyeler Birliğine asil üye olarak seçilen Belediye Başkanı Fatih Bakıcı doğal üye olduğundan Marmara Belediyeler Birliğine 1 asil ve 1 yedek üye seçimi yapıldı. Hayrettin Eldemir asil, Hüseyin Kösemen ise yedek üye olarak seçildi. Ardından Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. Çarşı mahallesi için yapılan imar değişikliği oy birliği ile kabule edildi. Yine Akpınar Mahallesinde tren yolu hattına uygun hale gelecek imar değişikliği de oy birliği ile kabul edildi. İlçe genelinde yapılacak yeni trafo yerleri ve mevcut trafoların yer değişikliği konusu oy birliği ile kabul edildi.

Bu haber toplam 2439 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.