MEMURLARA MÜJDE

MEMURLARA MÜJDE

Semih KILINÇ

Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen, Anayasa Mahkemesinin, "emekli ikramiyesinin hesabında 30 fiili hizmet yılından fazla sürelerin dikkate alınmayacağına" ilişkin hükmünü iptal ettiğini söyledi.

Kamu çalışanlarının 30 yıldan fazla çalışma sürelerinin emeklilikte sayılmaması yönündeki düzenlemeyi görüşen Anayasa Mahkemesi, kararını açıkladı. Anayasa Mahkesi, Emekli Sandığı Kanununda yapılan değişiklikte yeralan  "...verilecek emekli ikramiyesinin hesabında 30 fiili hizmet yılından fazla süreler dikkate alınmaz" ibaresinin Anayasaya aykırı olduğu sonucuna vardı ve bu hükmü iptal etti.

Memurlar için ciddi sorunlar doğuracak bu hükmün iptalinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Büro-Sen.Bilecik İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen,“ Anayasa Mahkemesi memurların hakkını koruyan bir karar vermiştir. Tüm memurlarımıza hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bundan sonra, , emekliler 30 yılın üstündeki çalışmaları için de ikramiye alabilecekler” dedi. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.