METAL İŞÇİLERİ YÜRÜDÜ

METAL İŞÇİLERİ YÜRÜDÜ

DİSK´e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası öncülüğünde bir araya gelen Demisaş ve Mefro Wheels fabrikalarında çalışan işçiler, kamuoyunda “Kiralık işçi” olarak bilinen “İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu´nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nı

 

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası öncülüğünde bir araya gelen Demisaş ve Mefro Wheels fabrikalarında çalışan işçiler, kamuoyunda “Kiralık işçi” olarak bilinen “İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nı protesto etmek için çarşı meydanında bir araya gelerek yürüyüş yaptı.
Halk Bankası önünde emniyet müdürlüğünün geniş güvenlik önlemleri altında toplanan işçiler, daha sonra Tevfikbey Caddesi üzerinden yürüyerek, Kültür ve Turizm Müdürlüğü önüne kadar sloganlar eşliğinde geldi.
Burada Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu bir basın açıklaması yaptı. Genel Başkan Serdaroğlu işçilerin, haklarına sahip çıkmak için yürüdüğünü sonuna kadar da mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Kiralık işçi olmayacaklarını ve kıdem tazminatlarını yedirmeyeceklerini aktaran Genel Başkan Serdaroğlu, konuşmasının devamında İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını eleştirdi. Yaklaşık 20 dakika boyunca işçilere seslenen Genel Başkan Serdaroğlu, kiralık işçiliğin insan onuruna yakışmayan bir sistem olduğunu kaydetti.
Genel Başkan Serdaroğlu'nun açıklamasının ardından işçiler olaysız şekilde dağıldılar. Yürüyüşe Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun yanı sıra Birleşik Metal-İş Sendikası genel merkez yöneticisi Seyfettin Gülengül'de katıldı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.