MÜFTÜ AKKUŞ'A 'VEFA ve VEDA' GECESİ

MÜFTÜ AKKUŞ'A 'VEFA ve VEDA' GECESİ

Yaklaşık 7 yıldır ilimizde görev yapan ve emekliye ayrılan Müftü Necati Akkuş için ‘Vefa ve Veda’ gecesi düzenlendi.

Müftü Akkuş, 37 yıllık hizmet hayatının unutamayacağı yaklaşık 7 yılını Bilecik'te geçirdiğini anlatarak, Bilecik halkından helallik istedi. Akkuş, “Biz hem devletin memurlarıyız hem de Allah-u tealanın memurlarıyız. Bugüne kadar bu sorumluluğun ağırlığını hissettim, ağırlığını taşıdım ve halen de taşıyorum'' sözleriyle Bilecik’e veda etti. 

muftu-akkusa-vefa-ve-veda2.jpg

Kardelen Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa, Vali Bilal Şentürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, Vali Yardımcıları Akın Yılmaz, Mehmet Taşdöğen ve Burhan Terzioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Afyonkarahisar, Bursa, Eskişehir ve Yalova İl Müftüleri, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve müftülük personeli katıldı.

Duygu dolu anların yaşandığı programda konuşan Vali Bilal Şentürk, İl Müftüsü Akkuş'un gönüllerde ne kadar güzel izler bıraktığını katılımın anlattığını ifade ederek, hayatta başlayıp da bitmeyen hiçbir şeyin olmadığını söyledi.

muftu-akkusa-vefa-ve-veda3.jpg

Dünyanın baki bir dünya olmadığını, fani bir dünya olduğunu belirten Vali Şentürk, ''Bizim medeniyetimizde o kadar derin manalar var ki o medeniyetimizin ürünü olan kelimelerde derinlik yakalarız. O derinliğin özü de dünyanın faniliği üzerine kuruludur. Her Ayrılık her bitiş bir provadır. İnsan ömrü de bir gün bitecek. O nedenle insan da, yaratılış gayesine uygun yaşamalıdır ki giderken geriye dönüp ''Ah keşke'' deme noktasına düşmesin. Onun için yaşarken anı doğru değerlendirmek ve hakkını vermek esas olmalıdır. Hepimiz sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmeliyiz. Yaş haddinden emekliye ayrılan İl Müftümüzün bundan sonraki hayatında da ailesiyle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk içinde yaşamasını diliyorum.'' şeklinde konuştu.      

muftu-akkusa-vefa-ve-veda4.jpg 

Müftü Akkuş ise 37 yıllık hizmet hayatının unutamayacağı yaklaşık 7 yılını Bilecik'te geçirdiğini anlatarak, ''Mesleğimiz, bizim için hem dünyamıza hem de ahiretimize cenabı hakkın özel olarak bize tahsis etmiş olduğu özel bir şereftir ve onurdur. Görevimiz var, ama biz gönül insanıyız. Gönüllere dokunma gayreti içerisinde olmalıyız. Biz hem devletin memurlarıyız hem de Allah-u tealanın memurlarıyız. Bugüne kadar bu sorumluluğun ağırlığını hissettim, ağırlığını taşıdım ve halen de taşıyorum.''  dedi.

Konuşmaların ardından Vali Şentürk, İl Müftüsü Akkuş'a başarı belgesi verirken katılımcılar tarafından da çeşitli hediyeler verildi.

muftu-akkusa-vefa-ve-veda5.jpg

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1896 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum