Müftü Erhun’dan Mütercimler’e suç duyurusu!

Müftü Erhun’dan Mütercimler’e suç duyurusu!

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun, katıldığı bir televizyon programında İmam Hatip mezunlarına hakarete varan sözler sarfeden Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bilecik Adliyesi’ne giderek savcılığa suç duyurusunda bulunan İl Müftüsü Ali Erhun, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Makus bir zihniyetin ürünü olan bir bakış açısıyla; vatanına, milletine ve milletinin ulvi değerlerine bağlı kalarak, şan ve şerefiyle devletimizin her kademesinde anlının akıyla çalışan İmam Hatipli gençlerimize ve mezunlarına hakaret edilmiştir.

Bu taktik bilindik bir taktiktir. İyilik ve hayırda, ilim ve irfanda, vatan ve milletine hizmette yarışamayanlar, vatanına ve dinine hizmet yolunda bayrağı elinden düşürmeyen bu güzide insanlara hayasızca ve iftira ederek saldırıyor. Aslında bu saldırılar üç beş din istismarcısının adı kullanılarak İslam dinine ve onun ilkelerine yapılan saldırılardır. Bu saldırılar aynı zamanda bir din istismarıdır. Ortalıkta dolaşıp kendilerini mehdi ve kurtarıcı olarak tanıtan halkın aklını ve parasını istismar eden şarlatanlar ne kadar din istismarcısı ise, bu tipleri, İmam Hatipli ve ya dindar olarak gösteren şarlatanlar da bir o kadar din istismarcısıdır” ifadelerini kullandı.  

Ayrıca Müftü Ali Erhun, İmam Hatip okullarının örnek olmaya devam edeceğini belirterek, “Bu köhne zihniyetin karalama ve iftira kampanyasına rağmen 69 yıllık yarım asrı geçmiş ilim ve irfan çınarları olan imam hatiplerimiz, 1 milyon 400 bin öğrencisi ve milyonlarca mezunları ile Cumhurbaşkanlığı makamından imam ve müezzin kadrolarına kadar devletin her kademesinde bir yıldız olarak parlamaya, ilim, irfan, şefkat ve merhametiyle örnek olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum