MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Bilecik’te, 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirildi.

Barış Pınarı Harekatı’na destek veren pankartlar açan muhtarlar Mehmetçiklerimize asker selamı gönderdi.

muhtarlar-gunu-kutlandi2-002.jpg

Tören, Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı gerçekleştiren İlhami Çınar, muhtarların halk ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi kurduğunu bildirdi. Vatandaşın ihtiyaçlarını gidermek için çaldıkları ilk kapının muhtarlar olduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

“İlimizde gerek köy gerekse mahalle muhtarları olarak ilimizin bütün kurum ve kuruluşları ile birlikte tam dayanışma ve koordineli olarak görevimizi sürdürüyoruz. Bu anlamlı gün bizler için ortak sorunlarımızın paylaşılarak çözüm yolları bulma açısından büyük önem taşımaktadır.

muhtarlar-gunu-kutlandi3-002.jpg

Muhtarlar, vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen ve Cumhuriyet tarihimiz boyunca köy ve mahallelerimizin önemli temsilcisi olmuşlar ve olamaya devam edecekler.

Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır.

Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciği olduğu herkes tarafından bilinmektedir.

Muhtar, bulunduğu yerlerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklar olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır.

muhtarlar-gunu-kutlandi4.jpg

Bu vesile ile bütün meslektaşlarımın günün kutluyor ve bizlere bu görevde destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Muhtarlar Günü kutlama törenine, Milletvekili Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, AK Partili bazı belediye başkanları ve il genel meclis üyeleri ile daire müdürleri de katıldı.   

muhtarlar-gunu-kutlandi5.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2240 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum