Muhtarlar Günü Kutlandı

Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı. 

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirildi.

Tören, Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

muhtarlar-gunu-kutlandi2.jpg

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı gerçekleştiren İlhami Çınar, muhtarların halk ile devlet kurumları arasında köprü vazifesi kurduğunu bildirdi. Vatandaşın ihtiyaçlarını gidermek için çaldıkları ilk kapının muhtarlar olduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

“Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekte, daha anlaşılır bir ifade ile devlet ve vatandaş arasında köprü vazifesi görmektedir. 

Muhtarlığın yerel idareyi temsil eden kurumları arasında toplumsal barışın sağlandığı müesseselerden biri olduğu unutulmamalıdır. Çünkü temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bu müessese siyasallaşmanın tek çözüm merkezidir. 

muhtarlar-gunu-kutlandi3.jpg

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Muhtar, demokrasinin temel taşıdır.’ Bu günü bizlere ‘Muhtarlar Günü’ olarak hediye eden başta Cumhurbaşkanımıza ve Gazi Meclisimize teşekkürlerimi sunuyorum, geçmiş dönemlerde görev yapmış muhtarlarımıza saygılarımı sunar, ahirete intikal etmiş, görevi başında şehit olmuş tüm muhtarlarımıza Allah’tan rahmet dilerim. Görevi devam eden tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor ve meslektaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. 

muhtarlar-gunu-kutlandi4.jpg

Muhtarlar Günü kutlama törenine, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Dumansızoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, İl İdare ve Denetim Müdürü İsmail Hakkı Elmas, Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeleri ile muhtarlar katıldı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3029 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum