MYO 40 YAŞINDA

MYO 40 YAŞINDA

1976 yılında kurulan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. 

Üniversite kapalı spor salonunda yapılan programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutnalığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Selahattin Mersin, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. 

1-070.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program daha sonra "Geçmişten bugüne Meslek Yükseokulu" konulu video izlenilmesiyle devam etti. Videonun ardından konuşmaların yapıldığı programda ilk olarak Meslek Yüksekokulunun ilk mezunlarından olan Doç. Dr. Ensar Taçyıldız kürsiye geldi. 

Doç.Dr.Taçyıldız, okuluna uzun yıllar sonra gelmiş olmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, 1985 yılında Seramik Bölümüne girdiğini, 1987 yılında bölümü birincilikle bitirerek daha sonra lisans eğitimini aldığını söyledi. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı okulda öğretim görevlisi olarak atandığını kaydeden Taçyıldız, seramik bölümünün 1994 yılında Bozüyük MYO'ya devredildiğini ve orada görev yaptığını kaydetti. 1,5 yıl Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde çalıştığını ardından Anadolu Üniversitesi'ne gittiğini anlatan Taçyıldız, burada Doçent olark görevine devam ettiğini söyledi. 

Taçyıldız konuşmasının devamında öğrencilere seslenerek: "Biz 1985 yılında buraya geldiğimizde Bilecik küçük bir ildi. Gördüğüm kadarıyla daha da büyüdü. Üniversitemiz çağdaş bir üniversite olarak ilerliyor. Biz geldiğimiz zamanlarda bir tek MYO binası vardı. Arka tarafında da atölyemiz ve yemekhanemiz vardı. Tabi sıkıntılı günlerdi. Zaman içerisinde sular akmazdı. Şimdiki öğrenci arkadaşlarıma söylüyorum. Bizim kar suyu ile yüzümüzü yıkadığımız günler oldu. Bu nedenle çok kıymetli bir okul ve üniversite. Öğrenci arkadaşlarımız burayı değerlendirsinler. Hem Bilecik'e hemde ülkemize katma değer üretsinler" dedi. 

2-063.jpg

Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Metin Kesler ise, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde MYO'ların öneminin son derece büyük olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: "Okulumuz 70 yıllardan bu yana bir çok gelişmeler yaşadı. Bir çok imkan kazandı. Bugün itibariyle MYO'muz 16 program, 2670 civarında öğrenci, 40 akademik, 16 idari personel ile ilimize bölgemize hizmet vermekteyiz. Okulumuz ülkenin dört bir yanından gelen gençlerimizi hayata hazırlıyor. Ülkemize ve milletimize çeşitli meslek alanlarında binlerce mezun yetiştirdi. 

Şüphesiz ki ülkemizin kalkınması bireylerin refah seviyesinin artması kuşkusuz ki gelişmiş bir ekonomiyle olur. Gelişmiş bir ekonominin temel yapı taşları ise nitelikli insan gücüdür. Özellikle iş dünyasının beklentilerini karşılayacak nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde MYO'ların önemi son derece büyük olduğu bilinciyle ülkemize faydalı, vatanına milletine saygılı bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

4-020.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş'da MYO'nun 2016 yılı itibariyle 40 yılı geride bıraktığını ifade ederek: "Bugün aslında üniversitemiz kurulduğunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesiyle üniversitemizin çekirdeğini oluştura Meslek Yüksek Okulumuzu nasıl bir ulu çınara erdiğine de hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bu tarihi süreçte MYO'muzu geçmişten günümüze taşıyan tüm personellerimize eğitim öğretim yükünü omuzlayan meslektaşlarımıza yüksek okuldan mezun olup hayatın her kademesinde başarıyla okulumuzu temsil eden kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür etmeyi bir minnet borcu sayıyorum." dedi. 

Rektör Taş'ın ardından ise Belediye Başkanı Selim Yağcı konuştu. Yağcı, 40 yıl önce atılan Meslek Yüksek Okulu tohumunun bugün Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi haline geldiğini ifade ederek şunları dile getirdi: "Bilecik, dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun toprakları. Buralara atılan her tohum gerçekten büyük bir filiz vermiş, dünyaya hak ve adalet dağıtmış. Kurtuluş savaşı dönemlerinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Siz orada sadece düşmanı değil, Türk Ulusunun makus talihini yendiniz" dediği bu güzide topraklar bugünde tarihi süreç içerisinde kendi vazifesini yerine getirecektir. İnşallah 40 yıl önce atılan MYO tohumu bugün Şeyh Edebali Üniversitesi haline geldi" dedi. 

5.jpg

Konuşmaların ardından Meslek Yüsek Okulu'nun 40. yılı anısına protokol üyeleri tarafından okula katkıda bulunanlara plaketleri verildi. Plaket töreninin ardından MYO'daki 14 programın tanıtımını içeren posterler ve öğrencilerin derslerde yaptıkları projelerden oluşan sergi ve stantlar gezildi. 

Protokol üyelerinin stant gezisinin ardından program pilav ikramının ardından sona erdi. 

Bu haber toplam 3933 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.