NESİLDEN NESİLE ANLATILIYOR

NESİLDEN NESİLE ANLATILIYOR

Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı sürecinde çok önemli bir yere sahip olan Metristepe her geçen gün artan ziyaretçilerini ağırlıyor.
Gaziler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından düzenlenen 10-13 mayıs toplanma etkinlikleri kapsamında Bozüyük Metristepe anıtını ziyaret etti. Metristepe anıtını Bozüyük Belediyesinin görevli eğitmeni tarafından karşılanan ekibe Metristepe Zaferi ve mevkiinin stratejik önemi hakkında bilgi verildi. Anıt ve çevresinde bir süre incelemelerde bulunan kafile belediye eğitmeni ile tarihi öneme sahip bölge hakkında sohbet etti. Anı defterinin imzalamasının ardından Muharip Gaziler Derneği kafilesi alandan ayrıldı. 

1-059.jpg
Gazilerin ardından Metristepe Anıtı’nı İstanbul Özel Koç Koleji öğrencileri ziyaret etti. 60 Kişilik öğrenci kafilesi ve öğretmenler ile birlikte anıta gelen konukları Bozüyük Belediyesi eğitmeni karşıladı. Anıt etrafında yer alan siperler ve bölgede geçen savaşlar hakkında öğrencilere bilgilendirme yapılmasının ardından öğrenciler merak ettikleri soruları sordu. Keyifli ve eğitici bir şekilde gerçekleşen ziyaretlerin sonunda kafileler kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya ve Bozüyük Belediyesi’ne teşekkür etti. Metrsitepe Anıtı’ndan ayrılan kafilelere Belediye Başkanı Fatih Bakıcı adına ziyaretin bir anısı olarak Metristepe anahtarlıkları hediye edildi.

2-053.jpg
Bozüyük’ün tarihi ve kültürel öneminin turizme kazandırılması ve ulusal bir değer olarak Türkiye’nin sayılı kültürel duraklarından biri olması için Bozüyük Belediyesinin çalışmaları devam ederken, geçen ay Türkiye’de faaliyet gösteren tüm turizm şirketlerinin rehberlerine de tanıtım turu da düzenlenmişti.

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 2193 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.