OEDAŞ'TAN BİLECİK'TE BİR İLK

OEDAŞ'TAN BİLECİK'TE BİR İLK

Osmangazi EDAŞ, çevreci uygulamaları sayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. Bu belgeyi Bilecik'te alan ilk şirket oldu. 

Atıkların kaynağından ayrıştırılarak milli ekonomiye kazandırılması, hammadde ve enerji tasarrufu sağlanması amacıyla çalışma alanlarında çevreci uygulamalar hayata geçiren Osmangazi EDAŞ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ‘Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

oedastan-bilecikte-bir-ilk2.jpg

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (OEDAŞ) kaynakların, enerjinin daha verimli kullanılması ve atıkların milli ekonomiye kazandırılması amacıyla hayata geçirdiği uygulamaları takdir topluyor.

2019 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan, atık yönetimi süreçlerinde çevre, insan sağlığı ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen Sıfır Atık Yönetmeliği şartlarını Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya ve Eskişehir illerinde yerine getiren Osmangazi EDAŞ, bu illerde ‘Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı. Bilecik’te ‘Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk şirket olan Osmangazi EDAŞ’ın, Uşak ili için yaptığı başvuruda ise onay süreci devam ediyor.

2018’DE İLK ADIM ATILDI

Sıfır atık serüvenine 2018’in Mart ayında Sıfır Atık Yönetimi Talimatını ve talimata bağlı Sıfır Atık Kayıt Çizelgesi’ni hazırlayarak başlayan Osmangazi EDAŞ, uygulamalara ise ilk olarak Eskişehir’deki Genel Müdürlük Binası’nda Eskişehir Valiliği’nin sağladığı karton toplama kumbaralarını yerleştirerek başladı. Katlarda yer alan toplama kumbaralarında toplanan atık miktarları, haftalık olarak tartılıp 6 aylık periyotlarla Eskişehir İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bildirildi.

Yönetmeliğin yayımlanması ile tüm lokasyonlarında bu uygulanmanın yaygınlaşması için beşli toplama kumbaraları temin eden Osmangazi EDAŞ, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak il işletme merkezlerinde ofis katlarına beşli toplama kumbaralarını yerleştirdi.

Tüm İl işletme merkezlerindeki ofis katlarına atık toplama kumbaraları yerleştiren Osmangazi EDAŞ, ünitelerin daha etkin kullanılması amacıyla şahsi çöp kovalarının kullanımını da sonlandırdı.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3978 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum