OEDAŞ'TAN KORONA ÖNLEMİ

OEDAŞ'TAN KORONA ÖNLEMİ

Osmangazi EDAŞ tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı ofislerini iki günde bir ilaçlıyor. Çalışanlarının her gün ateşini ölçen Osmangazi EDAŞ, tüm çalışanlarına kişisel koruyucu donanım olarak maske ve eldiven dağıttı.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün etkilerini azaltmak, yayılımını önlemek amacıyla tedbirlerini aldı.

Tüm çalışanlarını koronavirüse karşı bilgilendiren ve aldığı tedbirleri hayata geçiren Osmangazi EDAŞ, hiçbir aboneyi riske atmadan kesintisiz elektrik hizmeti sunmak ve ihtiyaç duyulan her anda bilgiye erişimi sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Dağıtım bağlantı anlaşma imzası için Abone Merkezine gelmeden yetkili elektrikçi firma üzerinden imzalı sözleşmeleri alarak işlem sonucunu SMS yoluyla bildiren OEDAŞ, sayaç okuma gerçekleştirilemediğinde sayaç endeks değerlerini 186 çağrı merkezi üzerinden bildirme imkanı sunuyor ve tüketime esas fatura bilgilerinin perakende şirketi tarafından SMS ve Mail kanalıyla ulaşmasını sağlıyor.

OFİSLER DEZENFEKTE EDİLİYOR

Hem tüketicilerin hem çalışanların sağlığı için tüm ofislerini iki günde bir, araçlarını ise her hafta dezenfekte eden Osmangazi EDAŞ, tüm birimlere kolonya dağıtılarak tüketicilere de şirkete girişte kolonya ikram ediyor. Sağlık birimi tarafından güncel durum takibi yapılıp sağlık bakanlığı ile paralel olarak tüketicilere ve çalışanlara anlık bilgilendirmeler yapan Osmangazi EDAŞ’ta tüm çalışanlara kişisel koruyucu donanım dağıtırken, tüketici hizmetleri birimi de maske ve eldivenle çalışıyor.

EVDEN ÇALIŞMAYA GEÇİLDİ

Risk grubu belirlenerek organ nakli olanlar, kronik rahatsızlığı bulunanlar, hamileler gibi risk grubundaki çalışanlar ise evlerinden çalışmaya yönlendiriliyor.

YURTDIŞINA ÇIKIŞLAR DURDU

Yurtdışına çıkışları kapsamı ne olursa olsun salgın kontrol altına alınana kadar öteleyen Osmangazi EDAŞ, yurtdışından gelenlerin 14 gün boyunca evlerinden çalışması zorunlu tutuluyor.

GELİŞMELER YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Tüm toplantı ve eğitimler Nisan sonuna kadar ertelenirken, acil durum eylem planı da koronavirüs gelişmeleri doğrultusunda sürekli güncelleniyor. Şirket çalışanlarından yurtdışından gelen akrabası ile yüz yüze görüşenlerin, temas edenlerin, bu durumu iş yeri hekimine bildirmesi sağlanıyor.

Osmangazi EDAŞ İSG birimi çalışmaların takip ve kontrolünü düzenli yaparak çalışanların virüs konusundaki farkındalığını artırıyor.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 5253 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum