ÖĞRENME ŞENLİĞİ BAŞLADI

ÖĞRENME ŞENLİĞİ BAŞLADI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 23-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Öğrenme Şenliği’nin açılış programı gerçekleştirildi.

23 Mayıs Salı günü saat:10:00'da Cumhuriyet Meydanından, Kapalı Pazar'a kadar şenlik yürüyüşünün gerçekleşmesiyle başlayan program, daha sonra Kapalı Pazar Yeri'ndeki açılış töreniyle devam etti. 

'HAYAT BOYU ÖĞRENME KÜLTÜRÜ GELİŞTİRİLMEK ZORUNDA'

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program protokol konuşmalarıyla sürdü. Programda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş konuştu. İl Müdürü Durmuş öğrenme şenliklerinin dünyanın çeşitli kentlerinde yıllardır başarı ile uygulanmakta olan ve hayat boyu öğrenme sürecine katkı sağlayan faaliyetler olduğunu ifade ederek: "Dünyada ilk olarak 1967 yılında okuma-yazma haftası olarak kutlanmaya başlamış daha sonra pek çok ülkede daha kapsamlı öğrenme şenlikleri düzenlenmeye başlamıştır.

Öğrenme şenliklerini diğer öğrenme faaliyetlerinden ayıran en önemli özellik, öğrenme süreçlerine aktif olarak katılım imkanı sunmasıdır. Bireysel gelişime yönelik merak ve istek uyandırma özelliği ile de yürütülen diğer hayat boyu öğrenme faaliyetlerinden daha etkili olmaktadır.

Hızla değişen toplumlarda hayat boyu öğrenme iş gücü piyasasına dahil olabilme açısından çok önemlidir. Temel becerilere sahip olmak ve okuryazar olmak iyi bir iş bulmak için yeterli değildir. Günümüzün esnek iş gücü piyasasında 'istihdam edilebilir' konumda kalabilmek için eğitim ve öğretime sürekli ihtiyaç vardır" dedi. 

İl Müdürü Durmuş, ülkemizde hayat boyu öğrenmeye katılımın oldukça düşük olduğuna vurgu yaparak devam ettiği konuşmasında şunları dile getirdi: "Yüksek hedefleri olan Türkiye, hayat boyu öğrenme kültürünü geliştirmek zorundadır. Hayat boyu öğrenmenin önündekü engelleri kaldırmak için yeni yollar aranmalı, öğrenmeye ve hayat boyu öğrenmeye karşı tutumların değişmesi sağlanmalıdır. Farklı hayat boyu öğrenme kurum ve örgütleri koordine edilmeli, farklı kurumlar ve sektörlerle ortaklık ve iş birliği oluşturulmalıdır." dedi. 

"ONLARLA GURUR DUYUYORUZ"

İl Müdürü Durmuş'un ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı konuştu. Başkan Yağcı, eğitim ve öğrenimin bir şenlik ortamında gerçekleştirildiği için mutlu olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: "Ne mutlu ki bizlere eğitimi ve öğrenimi bir şenlik ortamında gerçekleştiriyoruz. İlimiz çocuğuyla genciyle büyüğüyle yaşlısıyla gönül gönüle vererek devletimizin önderliğinde her gün değişiyor ve gelişiyor. Bunun içerisinde en büyük rol geleceğimizin teminatı gençlerimiz. Onları bugüne ve geleceğe en iyi şekilde hazırlamak noktasında hep birlikte çaba gösteriyoruz. Tabi ki en önemli noktasında eğitim ve öğrenim okullarımız. Milli Eğitim camiamız gecesi ve gündüzüyle geleceğimizi dantel gibi işliyor ve geleceğimizi emin ellere emanet etme noktasında çaba harcıyor. Ben gayretleri sebebiyle başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere tüm milli eğitim camiamıza teşekkür ediyorum.

Öğrencilerimizi kutluyorum. Onlarla gurur duyuyoruz. Çünkü geleceğimiz onlara emanet. Bilecik Belediye Başkanlığı olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her zaman gençlerimiz, çocuklarımız, eğitimimizin yanında olduk. Onlarla birlikte olmanın haklı hazzını gururunu yaşadık. Bu alanda katkımız oluyorsa kendimizi mutlu ve gururlu hissederiz. İnşallah bu öğrenim şenliği güzel bir şekilde başladığı gibi güzellikler içerisinde sonuçlanır. Gelecek yıllarda da inşallah devam eder. " dedi. 

VALİ ELBAN TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Yağcı'nın konuşmasının ardından Vali Süleyman Elban konuştu. Elban konuşmasında etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek şunları ifade etti: "Organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emekleri olan başta Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet hanım olmak üzere tüm ekibine milli eğitim camiasının tüm fertlerine, burada el emekleriyle katkıda bulunan tüm öğrencilerimize kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin hava muhalefetide dahil olmak üzere sıkıntı yaşanmadan yapılmasına katkı sağlayan çok kıymetli belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu organizasyon ilimiz için eğitim camiamız için geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz için hayırlara vesile olur inşallah." dedi. 

Konuşmaların ardından Söğüt Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu ve Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan mehter takımı gösterilerini sundu. Büyük beğeni ve alkış alan mehter takımının ardından ise Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Ritim Grubu gösterilerini gerçekleştirdi. Ardından Bilecik Halk Eğitim Merkezi Kılıç Kalkan Ekibi gösterisi izlenildi. Pelitözü İlkokulu 4. sınıf öğrencileri işaret dili gösterisiyle devam eden programda ayrıca Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibi hünerlerini sergiledi.

Program daha sonra Vali Elban ve beraberindekilerin Öğrenme Şenliği açılış kurdelesini kesmesiyle devam etti. 

KIZILAY'DAN PİLAV İKRAMI

Diğer yandan programda Türk Kızılayı Bilecik Şubesi tarafından pilav ikram edildi. Yaklaşık iki bin kişilik pilav ikramının yapıldığı programda Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar kendi elleriyle programa katılanlara pilav ikram etti. İkramı kabul eden vatandaşlar ise Kızılay'ın bu davranışından memnun olduklarını ifade ederek teşekkür ettiler.

ogrenme-senligi-bilecik2.jpg

 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2540 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.