Osmaneli kavunu Almanya pazarında

Osmaneli kavunu Almanya pazarında

Osmaneli’nin Medetli Köyü’nde yetişen kavunlar ihracatla Almanya pazarına girecek.

Osmaneli’nin Medetli Köyü’nde yetişen meşhur ‘Medetli Kavunu’ Almanya’ya ihraç edilecek. Osmaneli Belediyesi Hal kompleksinden haftalık 12 ton kavun Almanya’nın Nürnberg haline gidecek.

osmaneli-kavunu-almanya-pazarinda2.jpg

Osmaneli Belediyesi, yaptığı Hal Kompleksi ile satış ve pazarlama konusunda çiftçilerin büyük bir sorununu çözdü. Korona virüsü dönemini fırsata çeviren ve bir önceki döneme göre %20 daha fazla ürün yetiştiren çiftçinin ise memnun edici satış fiyatları karşısında yüzü gülüyor.

Osmaneli’ne tarımına sunduğu katkılarla bilinen Ziraat Mühendisi Serkan Karyağdı, Medetli Kavunu’nu Almanya pazarına sokmayı başardı. Karyağdı’nın BİG5 şirketiyle Almanya’nın FreshFarm gmbh şirketinin yıllık 2.400 tonluk talebi karşılamaya çalışacağı öğrenildi. Buna göre, Osmaneli Belediyesi Hal Kompleksi’nde paketlenecek haftalık 12 ton kavun Almanya’ya gönderilecek.

osmaneli-kavunu-almanya-pazarinda3.jpg

Aynı şirketin Osmaneli Ayvası talebi içinde üreticilerle görüşen Serkan Karyağdı, “İhracat sayesinde ilçemiz tarımına ve çiftçimize büyük bir pazarı çok iyi fiyatla kazandıracağız” dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise tarıma büyük katkıları olan Serkan Karyağdı’ya teşekkür ederek, “Tarımda yaptığımız yatırımların çiftçimize olumlu etkisini görmekten mutluyuz” ifadelerini kullandı.

osmaneli-kavunu-almanya-pazarinda4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 5743 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum