OSMANELİ'NDE HER HAFTA HAYVAN PAZARI KURULACAK

OSMANELİ'NDE HER HAFTA HAYVAN PAZARI KURULACAK

Osmaneli'nde, İlçe Tarım Müdürlüğünün verilerine göre son üç yıl içinde büyük baş, küçükbaş, kanatlı hayvancılık alanında büyük gelişim sağlandı. Köylülerimize sağlanan desteklerle önce kanatlı hayvan konusunda büyük ölçekli çiftlikler kuruldu. Osmaneli kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde önemli bir yere geldi. Yine genç çiftçi projesi, büyük baş hayvancılık destekleri ile köylerimizde besicilik yeniden canlandı. Artık çiftçilerimiz ekonomik gerçeklerinde zorlamasıyla besiciliğe yoğun ilgi göstermeye başladı. İlçe de Osmaneli Belediyesinin yapmış olduğu yeni mezbaha ile hayvancılık alanına destek olundu ve ilçe de Lefke Et, Kahraman Et gibi yeni et marketler ile dışarıdan müşteri çekmeye başlanıldı.

Osmaneli’de hayvancılığını gelişmesi ile birlikte Osmaneli Belediyesi, yılda bir kez kurulan Kurban Pazarının olduğu alanı, her hafta Cuma günleri hayvan pazarı olarak kuracak. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; “Hayvancılıktaki tüm bu olumlu gelişmelerden sonra çiftçilerimizdende gelen talepleri değerlendirerek hayvan pazarı projemizi tekrar gündemimize aldık ve çalışmaları başlattık. Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerimizden aldığımız destekle projeyi kısa sürede hazırlayıp kurban pazarı alanı olarak kullandığımız alanda hayvan pazarımızı inşa edeceğiz.

Tarıma ve hayvancılığa Osmaneli Belediyesi olarak büyük destek veriyoruz Hisarcık Beşevler Köyümüzde yaptığımız Sebze Meyve Paketleme tesisimize bu yıl ilave yatırımlar yaptık. Ayva Lokumu, Şeftali Lokumu, Nar Lokumu, Reçel, kurutulmuş sebze, meyve, salça üretimlerimizi bu büyük tesislerimizde yapacak konuma geldik. İlk Ayva Lokumu üretimizimizi gercekleştirip Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesislerimizde satışa sunduk. Hal Binamız ekonomik krize rağmen hızla ilerliyor, yeni kantar binamız ve karpuz pazarımızı yeni yerimize taşıyarak hizmete sunduk. Hayvan türlerinde arge çalışmaları yaparak çiftimize Üniversiteler ve Tarım Bakanlığı destekleri ile yön verici olacağız. Osmaneli de tarımda en büyük sorun olan pazarlama-satış ve ürün çeşitliliği alanında girişmlerimiz devam ediyor. Hal bu konuyu büyük oranda çözmüş olacak.

Osmaneli Belediyesi her alanda hedeflerine birlik ve beraberlik içinde ulaşıyor. Allah bu birlik ve beraberliğimizi daim etsin” dedi.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 5155 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.