OSMANELİ'NDE KORONA TABLOSU

OSMANELİ'NDE KORONA TABLOSU

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, korona virüsü ile mücadeleye ilişkin yaptığı son açıklamada, “Osmaneli, korona virüsü yenecek” dedi.

Osmaneli halkını paniğe kapılmadan kurallara uymaya davet eden Münür Şahin, korona virüs riskinin azalma eğiliminde olduğuna vurgu yaptı. Şahin, “Osmaneli, 27 Nisan’da riski en aza indirecek” ifadesini kullandı.  

Münür Şahin, Osmaneli’ndeki korona virüsü vakalarına ilişkin bilgiler verirken, ilçede 2 kişinin korona virüsünden hayatını kaybettiğini 1 kişinin ise yoğun bakımda olduğunu belirtti. Şahin, 60 kişi civarında kişinin koronaya yakalandığını, 200 kişinin ise karantinada olduğunu bildirdi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Osmaneli konumu itibariyle yolların kesiştiği bir noktada ve şehirler arası trafiğin ve kente girişlerin yoğun olduğu bölgede. İlçemizde %100 yabancı sermayeli 4 büyük şirket var. Şirketlerimizin çoğu ihracat yapan şirket ve yurt dışı ile bağlantıları çok. Dolayısıyla şirketlerimize yabancı ülkelerden gelen yönetici, tedarikçi, teknik adam, müşteri sayısı hayli fazla.

Diğer taraftan da taşımacılık açısından TIR trafiğinin yoğun olduğu bir ilçeyiz. Koronavirüsün yaygın olduğu büyük şehirlere komşuyuz ve ilçemize buralardan yoğun hareket vardı. Ayrıca bunlara tarımsal alanda Bilecik ilinin tarımla uğraşan en yoğun nüfusa sahip ilçesiyiz. Mevsimlik işçilerin ilçemize giriş yapmaya başladığı bu günlerde ve özellikle haziran ayı sonrası Osmaneli de dışarıdan çalışmaya gelen en az 500 civarında işçi olacak.

Koronavirüs salgınında tüm yukarıda saydığımız faktörlerden dolayı ve özellikle de Accuride şirketimizde patlak veren ve Osmaneli'deki vakaların %90-%95 lik kısmını oluşturan durum nedeniyle bir anda Bilecik'te nüfusa göre en yüksek oranda vakanın olduğu ilçe olarak görüldük. İlçemizde, 2 kişi koronavirüsten vefat ederken, 1 kişide yoğun bakımda. Osmaneli'de Koronavirüse yakalanan kişi sayısı 60 kişi civarında. Karantinada ise 200 kişi var. Karantinada olanlar evde gözetim altında tutuluyor. Koronavirüse yakalanan hastaların çoğu evde tedavi görüyor ve gözetim altındalar. Çok az sayıda koronavirüs hastamız İlçe devlet hastanemizde. Allaha şükür dışarıda 1 hastamız var o da yoğun bakımda. Kısaca koranavirüse yakalananlar hep genç nüfus olduğu için vakalar daha kısa sürede geçecek.

Özellikle karantinada olanlar sadece tedbir için evlerinde tutulan kardeşlerimiz. Osmaneli de vakaların yoğun olarak ortaya çıktığı süre yaklaşık 10 gün oldu. Osmaneli'de var olan 60 kişilik koronavirüs hastası sayısı en üst sınırdı. Yarından itibaren bu sayı düşmeye başlayacak.14 günlük karantina süresini dolduran hastalarımız yarından itibaren sürelerini doldurup normale dönmeye başlayacak. Yeni vakaların sayısı da çok düşük rakamlara gerilemeye başladı. 27 Nisan’da Osmaneli de koronavirüsten tedavi gören sayısında 10-15 kişi sayısına inecek. Karantinada olan sayısı da 50-60 kişi civarında olacak ve normalleşeceğiz. Kısaca belkide Türkiye standartların altına inecek hasta sayımız.

Bugün Accuride Whelss(Eski adıyla Tekersan) da koronavirüs salgını yaşanmasaydı Osmaneli'de koronavirüsten hasta sayısı 5-6 arasında olacaktı. Bunlarda diğer şirketlerden bulaşan koronavirüs vakaları olacaktı. Osmaneli'de demek ki sorun belli, Accuride Whels(Eski adıyla Tekersan) şiketinde yaşanan sıkıntı. O da kontrol altına alındı ve iki hafta içinde bu vakalar 14 günlük süreyi tamamlayacak ve normale döneceğiz. Evet gördüğümüz gibi sorun belli, çözüm için hep birlikte bütün olduk tedbirleri aldık. Paniğe gerek yok. Abartıya hiç gerek yok. Şirketlerimiz 27 Nisana kadar büyük oranda çalışmıyor. Allah’ın izniyle 27 Nisanda en iyi ilçelerden biri olarak anılacağız.

Evet yukarıda açıkladığımız nedenlerden dolayı 20-30 gün belki sıkıntı çekmiş oluyoruz ama normale dönüyoruz. Unutmayalım matematik, istatistik yanıltmaz. Rakamlar, nedenler, vakalar hepsi elimizde ve çıkan sonuçta ortada.27.Nisana kadar sıkı şekilde önlemlere abartmadan devam ediyoruz. Karantinada olanlar evden hiç çıkmıyor, izinde olanlar mecbur kalmadıkça evden çıkmıyor, yaşlılarımız çocuklarımız gençlerimiz evden cıkmıyor.27.Nisanda biz normale dönüyoruz Osmaneli.

Bu süreçte en fazla fireyi veren kurumda Osmaneli Belediyesi. Sebep ne? İlk günlerde test sonuçları belli olmadığı için evlere yardımları götüren zabıtalardı. Sonuç hepsi pozitif oldu. İlaçlama ekiplerimiz, temizlik ekiplerimiz virüsten etkilendi onlardan bazıları pozitif bazıları da, onlarla beraber oldukları için karantinaya girince Osmaneli Belediyesi olarak 20-25 arkadaşımız 14 gün boyunca karantinaya girdi. Önümüzdeki hafta karantinadan çıkacaklar ve tekrar bizimle olacaklar. Bu süreçte belediye çalışanları olarak şunu gördük, ne önlem alırsanız alın koronavirüslü hasta ile temas ettiğinizde, aynı havayı yakından soluduğunuzda, mesafeyi ayarlayamadığınızda bir yolla size de virüs geçiyor.

Bu arada 1308 Osmaneli Belediye Spordaki hocalarımız ve sporcularımızdan ve belediye çalışanlarımızdan Allah razı olsun.24 saat hizmet etmek için her türlü fedakarlığı gösterdiler. Korkmadan ev ev dolaştılar ve hastalarla ilgilendiler. İşkur imdadımıza yetişti bu arada. 25 kişilik bir destekle 6 aylığına yeni kardeşlerimizle hizmete ara vermeden devam ediyoruz. İşkur Projemize Destek olan Milletvekilimiz Selim Yağcı, İl Başkanımız Fikret Karabıyık, İşkur Müdürümüz Ayhan Tozan'a teşekkür ediyoruz.

Yine bu sürecte sürekli sahada olan ve bizlere destek olan Bilecik Valimiz Bilal Şentürk, Kaymakamımız Naif Yavuz, Sağlık İl Müdürümüz Uz. Dr. Serkan Kadir Keskin, İlçe Devlet Hastahane Başhekimimiz Güliz Özyaşar ve sağlık personeline, İlçe Emniyet, Jandarma, Vefa Sosyal Destek Grubuna, muhtarlarımıza, sivil toplum örgütlerimize çok teşekkür ediyoruz.

Osmaneli Belediyemizin 24 saat sahada hizmet eden zabıta, ilaçlama, sağlık, çevre, temizlik çalışanlarımız başta olmak üzere, tüm belediye yöneticilerimize ve tüm çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz.27.Nisandan itibaren daha sağlıklı günlere ulaşacağımız dileğiyle kurallar uyan tüm Osmaneli halkına teşekkür ediyoruz.

Unutmayalım asla gevşemek yok. Kurallara uyuyoruz pozitif, kronik hastalığı, yaşlılar, gençler ve çocuklar, karantinada olanlar asla evden çıkmıyoruz. Şirketleri kapalı olan çalışanlarımız, idari izin kullananlar asla dışarıya çıkmıyoruz. 27Nisan’a kadar evde kalıyoruz, mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmıyoruz ve biz bu işi başarıyoruz. Allah yardımcımız olsun.”

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 8144 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum