OSMANELİ'NE 500 MİLYON TL'LİK YATIRIM

OSMANELİ'NE 500 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Osmaneli OSB'de, vasıflı çelik ve boru üretimi sektörlerinde faaliyet gösteren FAYDASIÇOK HOLDİNG’e, 500 Milyon TL’lik yatırım yapmak üzere arsa tahsisi yapıldı. 

Holdingin grup şirketi Has Çelik San. ve Tic. A.Ş.'nin hayata geçireceği fabrikada bin 500 kişinin istihdam edileceği öğrenildi. 

Ayrıca, şirketin Osmaneli'de bir adet meslek lisesi inşaa ederek milli eğitime tahsis edeceği bildirildi. 

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yatırımın ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Münür Şahin, imzaların atılmasından duyulan memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu yatırım Osmaneli-Bursa ve sonrası Gemlik Körfezine ulaşacak YHT ve YHT Taşımacılığı sonrası gerçekleşmesi ilçemizin lojistik anlamda sahip olduğu avantajların yatırımları nasıl etkileyeceğini de gösterdi. 2023 yılında hizmete girmesi planlanan Osmaneli-Bursa YHT hattının Osmaneli'nin değerini 2 ye 3 katladı.

Bu büyük yatırımın Osmaneli'ye kazandırılması ilçemizde Osmaneli hedefleri için oluşturduğumuz birlik ve beraberliğimizin bir sonucu olduğunu ve sonrası daha bir çok yatırımın ilçemize gelmesinin de mümkün olacağını ifade etmek isterim. 

FAYDASIÇOK HOLDİNG'e bağlı Has Çelik San. ve Tic. A.Ş. tarafından ilçemize yapılacak 500 milyon TL'lik yatırımın yapılmasında emeği geçen; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakan Yardımcımız Hasan Büyükdede, Valimiz Bilal Şentürk, Milletvekilimiz Selim Yağcı, İl Başkanımız Fikret Karabıyık, Kaymakamımız Naif Yavuz, İl Genel Meclisi üyelerimiz, Osmaneli OSB yönetim Kuruluna ve katkısı olan herkese ve özellikle holding sahiplerine ve yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5527 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum