Osmaneli'ye 2 milyon TL hibe

Osmaneli'ye 2 milyon TL hibe

Osmaneli Belediyesi ve Osmaneli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından hazırlanan "Fide Üretim Modern Sera" projesi 2 milyon TL'lik hibe desteği almayı hak kazandı.

Osmaneli Belediyesi ve Osmaneli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından hazırlanan "Fide Üretim Modern Sera" projesi 2 milyon TL'lik hibe desteği almayı hak kazandı. Bilecik’in sebze ve meyve fide üretimini karşılaması amaçlanan iklimlendirme özellikli proje hakkında açıklamalarda bulunan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “En fazla hibe almaya hak kazanan proje oldu” dedi.

Belediye Başkanı Münür Şahin, 250 kadının istihdam edileceği projeyle ilgili açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Osmaneli Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifimiz ve belediyemizce hazırlanan kadın istihdamına yönelik ve ilimizin tüm fide ihtiyacını karşılayacak projemiz ilçemiz tarımına büyük katkı sağlarken, 25 kadın girişimcinin 250 kadın girişimci istihdam etmesini de sağlayacak. Hibeye esas tutarı 3 milyon 104 TL olan projemiz ilçemize ve kadın girişimcilere hayırlı olsun. Projemiz BEBKA projeleri arasında Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te ilk 4 proje arasına girerken, en fazla hibe alacak olan projede oldu" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Belediye Başkanı Münür Şahin, proje yöneticisi Abdullah Tetik, proje ekibinden Selin Pektaş ve Melek Sivri ile Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Mefaret Göbekçi ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Öte yandan projenin ortakları; Osmaneli Belediyesi, Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi, projenin iştirakçileri ise, Bilecik İŞKUR İl Müdürlüğü, Bilecik Tarım İl Müdürlüğü, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi oldu.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 6946 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum