OSMANLI ARMASINI ONARMAYA TALİPLER ÇOĞALIYOR

OSMANLI ARMASINI ONARMAYA TALİPLER ÇOĞALIYOR

Geçtiğimiz günlerde yayımladığımız ‘KURULUŞUN ŞEHRİNDE OSMANLI DÜŞMANLIĞI!..” başlıklı manşetimiz adeta Bilecik’i salladı. Haberimizin ardından, Osmanlı armasının onarılmamasına başta AK Parti ve MHP seçilmişleri ile kadroları olmak üzere çok sayıda vatandaş tepki gösterdi. CHP’li Bilecik Belediyesi eleştiri bombardımanına tutuldu. Haberimiz sosyal medya üzerinde de tartışma meydana getirdi. 

BELEDİYEYE TEPKİ YAĞDI!

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP camiasının başını çektiği geniş kitleler haberimize sahip çıkarken, konuya büyük hassasiyet gösterdiler. Bilecik kamuoyu, haberimizi sosyal platformlarda paylaşarak hem tepkilerini dile getirdi hem de Osmanlı armasını onarmak istediklerini bildirdi. 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, AK Parti Bozüyük İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Çetin, Özel İdare’nin Osmanlı armasını onarıp onaramayacağını tartışmaya açtı. Mümkün olması halinde Özel İdare’nin armayı onarmasını teklif etti. Ancak, Özel İdare’ye ait olmayan bir yapının onarılamayacağı belirtildi. 

STK’LAR OSMANLI ARMASINI ONARMAYA TALİP

Bilecik Erzurumlular Dernek Başkanı Ebu Talip Dursun, bakımsızlıktan dökülmeye başlayan Osmanlı armasını onarmaya talip olduklarını bildirdi. Konuyla ilgili çağrıda bulunan Ebu Talip Dursun, “Sivil Toplum Kuruluşları olarak Osmanlı armasının tamirinin yapılmasına talibiz. Büyüklerimize saygıyla duyurulur. Konuyu gündeme getiren ilimizin milliyetçi muhafazakar sesi Sakarya Gazetesi’ne teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. 

Ebu Talip Dursun’un çağrısı kısa sürede karşılık buldu. STK’lar başta olmak üzere çok sayıda destek mesajı geldi. Vatandaşlar armanın onarılmasına katkı sağlamaya hazır olduklarını açıkladı.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4938 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum