OSMANLI KAMBER BİBERİ YENİDEN YETİŞTİRİLECEK

OSMANLI KAMBER BİBERİ YENİDEN YETİŞTİRİLECEK

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, ilimizde bir süredir üretilmeyen Osmanlı Kamber Biberi’nin yeniden yetiştirileceğini bildirildi.

Osmanlı Lezzeti Kamber Biberi Yeniden Canlanıyor' isimli projelerinin Bakanlık tarafından kabul edildiğini ifade eden Necmettin Yoldaş, proje kapsamında Merkez ve ilçe köylerinden toplamda 50 kadın çiftçi ile uygulamaya geçileceğini kaydetti.

Yoldaş, projeyle birlikte kamber biberinin yeniden değer kazanacağına dikkat çekerek, projeye ilişkin şu detayları verdi:

“İl Müdürlüğümüzce ‘‘Osmanlı Lezzeti Kamber Biberi Yeniden Canlanıyor' projesi hazırlanarak Bakanlığımızca onaylanmıştır.

Osmanlı İmparatorluğu’nun tohumlarının atıldığı Kuruluş ve Kurtuluşun şehri Bilecik’te, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan Kamber Biberi bu projeyle geçmişteki değerini yeniden kazanacaktır.

Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında kadın çiftçilerin eğitimlerle mesleki beceri kazanmaları sağlanarak tarımda kadın istihdam oranı ve girişimcilik kapasitelerinin artırılması, bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması amacıyla iller tarafından kadın çiftçilere yönelik projeler hazırlanmaktadır.

Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ‘‘Osmanlı Lezzeti Kamber Biberi Yeniden Canlanıyor'' Projesi yapılan değerlendirme sonucunda "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım İl Özel Projesi" 2020 Yılı Yatırım Programına alınmış olup İlimizde uygulanacaktır.

Projemiz, Merkez ve İlçe köylerinden toplamda 50 kadın çiftçi ile uygulamaya geçecektir.

Hazırlanan bu proje ile geçmişten günümüze kadar ilimizin elverişli iklim ve topraklarında yetiştirilen ancak zamanla unutulmaya yüz tutmuş kamber biberi yetiştiriciliğini yeniden canlandırılması ve tanıtılması amaçlanmaktadır.”

kamber-biberi2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4639 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.