OYUNA SON VERECEĞİZ

OYUNA SON VERECEĞİZ

Ahmet MEŞE

Bilecik Öğrenci Meclisi Başkanı Emre Filiz, son günlerde Türkiye Liseliler Birliği isminde bir oluşum tarafından yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Açıklamaları provokasyon  olarak nitelendiren Filiz,"Oyuna son vereceğiz" dedi.

Bilecik Öğrenci Meclisi Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Öğrenci Meclisi Başdanışmanlığı ve Genel Sekreterlik görevlerini yürüten Emre Filiz, son günlerde Türkiye Liseliler Birliği isminde bir oluşum tarafından yapılan açıklamalara karşın basın açıklaması yaptı. Beraberindeki öğrencilerle birlikte Belediye Çay Bahçesi önünde basın açıklamasını okuyan Filiz, Türkiye Lisesiler Birliği'nin açıklamalarına tepki göstererek, provokasyon olarak değerlendirdi.

Emre Filiz, Türkiye Öğrenci Meclisi'nin liselilerin maşa olmaması için mücadele edeceklerini dile getirerek şunları kaydetti:

"Son günlerde Türkiye Liseliler Birliği isminde bir oluşumun düşüncelerini kamuoyuyla paylaştıklarını gördük. Elbette Türkiye'de liselilerimizin yasalar çerçevesinde istedikleri oluşumun içerisinde olabilirler. Farklı dernekler, platformlar oluşturabilirler. Hatta bunların yapılması liselerimizde eğitim kalitesinin gelişimi bakımından bir zorunluluktur. Ancak Türkiye'de lise öğrencilerinin temsil kabiliyetine sahip tek kurum Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığı'dır.

'MÜHİM OLMAMIZ GEREKİRKEN MÜHİMMAT OLDUK'

Bu ülkede bizler, mühim olmamız gerekirken mühimmat olarak görüldük. Oysa ki genç kelimesinin Farsça'daki anlamı; hazinedir, mücevherdir. Bizlerin bir araç olarak kullanılmasına asla izin vermememiz gerekirdi. Ancak yeni Türkiye'yi adaletli bir dünyayı yeniden inşa edecek olanların bizle olduğunu unuttuk.Kirli küresel sistemin parçası değil yeni ve adaletli bir dünyanın öznesi olmamız gerektiğini unuttuk.

'MAŞA OLMAYA HEVESLİ GENÇLİK…'

Dün başlayan propagandanın sonucu olarak İstanbul Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi, Vefa Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi, Çiğli Anadolu Lisesi ve son olarakta Ankara Gazi Anadolu Lisesi ve Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, okul yönetimi tarafından baskıya uğradıklarını açıklayan bir bildiri yayınladılar. 'Lisesiler dinci gericiliğe karşı ayakta' dediler. Bilmiyorlardı ki, kendi milletinin kültürünü, medeniyetini inkar eden milliyetinden sakıt olur, onun adına konuşmak hakkını kaybeder. Kültürüne sırt dönen, aslını inkar eden bir gençlik ile karşı karşıyayız. Özgürlük naraları ile birlikte kişisel hak ve özgürlüklere saldırmaktan çekinmeyen, başkalarının amaçlarına maşa olmaya hevesli bir gençlik ile karşı karşıyayız.

'OYUNA SON VERECEĞİZ'

Türkiye Öğrenci Meclisi olarak yapılan bu provakasyon kokan eylemleri tanımıyoruz. Kendilerinden mesul olduğumuz liseli kardeşlerimizi uyarıyor, eylemlerin derhal son bulması gerektiğini söylüyoruz. Biz, bilinçli bir gençlik olarak kimseye sırt dönmeden diklenmeyeceğiz, dik duracağız. Oyuna son vereceğiz!

Bu haber toplam 2650 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum