'Peşkeş mi çekiliyor?'

AK Parti’den iş merkezi ihalesine tepki, ‘Peşkeş mi çekiliyor?’

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, İl Başkan Yardımcısı Nihat Can ve Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Çetin Kaya, Elmas çay bahçesinin bulunduğu alana yapılan iş merkezinin ihalesine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

AK Parti il binasında düzenlenen açıklamada, iş merkezinin komple ihaleye çıkması eleştirilirken 16 milyon TL ihale bedelinin ise az olduğu ifade edildi. Bahse konu ihaleyle ‘Belediye yandaşlarına peşkeş mi çekiyor?’ diye soruldu. İş yerlerinin ayrı ayrı ihaleye çıkmamasının Bilecik esnafına ve Bilecik halkına yapılan bir yanlış olduğu belirtilirken, ihaleye alacak kişi veya şirketle ön görüşmelerin yapıldığı iddia edildi.

peskes-mi-cekiliyor1.jpg

‘Peşkeş çekilerek ne hedefleniyor?’

Konuyla ilgili olarak konuşan Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Çetin Kaya, ihaleye ilişkin bir takım sorular yöneltti. Binanın komple satışının yapılarak birilerine peşkeş çekileceğini iddia eden Çetin Kaya, “İhaleyi kimin alacağının ve kimlere kiraya vereceğinin belli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bilecik Belediyesi’nin bundan önceki ihalelerinde şartnamelerin 250 TL bedelle alınabildiğini ancak bu ihale için 5 bin TL istendiğini kaydeden Çetin Kaya, şöyle devam etti:

“İş yerleri tek tek satılsaydı Bilecikli esnaflarda talip olur. Bu proje bizim dönemimizde zaten bu amaçla hazırlanmıştı. Komple satışı yapılarak ne hedefleniyor, peşkeş çekilerek ne yapılmak isteniyor? İhaleyle ilgili esnaflarımızla istişare yapılmış mıdır?” diye konuştu.

‘En az 25 milyon TL değeri var’

Eski Belediye Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Nihat Can, projenin kendi döneminde ihale edildiğini anımsatarak, ihalenin amacının dışında çok başka niyetlerle kullanılmak istendiğini söyledi. Nihat Can, proje ilk planlandığında çarşıda esnaflık yapanların dükkan sahibi olmaları için hazırlandığını ancak iş merkezinin komple satılmasının buna imkan sağlamayacağını ifade etti. İhale bedeli için belirlenen 16 milyon TL’nin çok düşük olduğunu aktaran ve bazı rakamsal verileri paylaşan Nihat Can, şöyle konuştu:

“İş merkezinin bulunduğu alanda 900 m2 inşaat alanına sahip bir arsa var. Orasının bugün için değeri en az 15 milyon TL’dir. Biz 3 yıl önce yapım ihalesini 5 milyon 250 bin TL’ye yaptık. Bugünkü inşaat maliyetleri ile orası 10-12 milyon civarına çıkar. Yani en az 25 milyon TL gibi bir değeri var. 19 tane dükkan var ve bunların tek kalemde ihale edilmesi doğru değil. Bilecik adına büyük bir kayıp.

peskes-mi-cekiliyor2.jpg

Biz orayı planlarken çarşıda kira veren esnaflarımızın kira öder gibi kredi ödemelerini sağlayıp dükkan sahibi olmalarını arzu etmiştik. Hem esnafımız dükkan sahibi olacaktı hem de oradan elde edilen gelir projelerde kullanılacaktı. İhale, açık ve şeffaf şekilde olacaktı. Ben iddia ediyorum orayı alacak olan kişi o dükkanları en az iki katına Bileciklilere satacaktır” ifadelerini kullandı.  

‘2 yıldır bir şey yapmadılar’

Son olarak konuşan Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk ise ihalenin kamuoyu tarafından daha iyi anlaşılması adına açıklama yapmak istediklerini belirterek, Bilecik Belediyesi’nin 2 yıldır gözle görülür bir iş yapmadığını dile getirdi. AK Parti döneminde belediyeye kazandırılan gayrimenkullerin satıldığını belirten Nail Öztürk, “Bundan sonrada farklı bir iş yapacaklarını zannetmiyorum” dedi.

Basın toplantısına, AK Parti Belediye Meclisi Üyeleri ile bazı partililer de katıldı.

Öte yandan, CHP İl Başkanlığının İstanbul Sözleşmesi üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiği ağır ithamlara cevap verilmemesi dikkat çekti.

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 5231 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum