REKTÖR ADAYLARI BELLİ OLDU

REKTÖR ADAYLARI BELLİ OLDU

Polis Akademisi Uluslararası Terör ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi Müdürü ve televizyon ekranlarının tanıdık simalarından Prof. Dr. Mehmet Şahin’in Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne rektör olabilmek için aday olduğu öğrenildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne (BŞEÜ) rektör olabilmek için 20'den fazla adayın başvuruda bulunduğu, BŞEÜ kadrosunda yer alan öğretim üyelerinin yanı sıra başkaca adaylarında başvuru yaptığı bildirildi.

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş'ın görev süresinin sona erecek olmasından dolayı başlayan rektör adaylığı başvuruları geçtiğimiz Cuma günü sona ermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanacak rektörlük için 20'den fazla başvurunun yapıldığı belirtildi.  

MEHMET ŞAHİN BOMBASI

mehmet-sahinnn.jpg

Diğer yandan, BŞEÜ Rektörlüğüne aday olduğu öğrenilen Prof. Dr. Mehmet Şahin ismi tüm dikkatleri üzerine çekmiş durumda.  

ÖDTÜ Tarih Bölümü mezunu olan Prof. Dr. Mehmet Şahin, Yüksek Lisans eğitimini ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Doktora eğitimini ise Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı. Şahin, 13 yıl Gazi Üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümünde çalıştı. Şahin, halen Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü’nde Prof. Dr. olarak çalışmakta. Aynı zamanda Polis Akademisi Uluslararası Terör ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi’nin müdürlüğünü yürütmekte.

Televizyon programlarında sıkça yer alan Prof. Dr. Şahin, uluslararası politikada Din, Orta Doğu ve Türk Dış Politikası alanlarında uzman kimliği ile ön plana çıkıyor.

Ayrıca, mevcut rektör Prof. Dr. İbrahim Taş’ın yeniden aday olmasının yanı sıra BŞEÜ bünyesinden Prof. Dr. Harun Mindivan, Prof. Dr. Mehmet Kurban, Prof. Dr. Mustafa Koç, Prof. Dr. Nurcan Açıkbaş, Prof. Dr. Abdülhalik Bakır, Prof. Dr. Oktay Selim Karaca, Prof. Dr. Cihan Darcan, Prof. Dr. İsa İpçioğlu ve Prof. Dr. Şeref Soylu’nun başvuruda bulunduğu gelen iddialar arasında.

Gelinen süreçte, adayların tamamı YÖK tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan ise mevcut adaylar arasından ya da dışarıdan başka bir ismi rektör olarak atayacak. Atamanın Ocak ayı sonuna doğru gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 18093 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum