Rektör Beydemir, bir yılını değerlendirdi

Rektör Beydemir, bir yılını değerlendirdi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, göreve gelmesinin ardından geçen 1 yılı değerlendirdi.

-Tıp Fakültesi’nin öğrenci alımına başlaması için Sakarya Üniversitesi ile yapılan işbirliği protokolü YÖK tarafından onaylandı.

-Tıp Fakültesi bünyesinde 3 öğretim üyesi Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göreve başladı. 2 öğretim üyesinin daha yakın zamanda göreve başlayacağı belirtildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, göreve gelmesinin ardından geçen 1 yılı değerlendirdi.

Üniversitenin Pelitözü Gölpark’ta bulunan sosyal tesislerinde gazetecilerle bir araya gelen Rektör Beydemir, 1 yıllık görev süresince gerçekleştirilen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında bilgiler verdi.

Rektör Beydemir’in bilgilendirme toplantısına; Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ahmet Meşe, Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal ve Yeni Bozüyük Gazetesi Sahibi Kadir Erdal katıldı.

Ayrıca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Yurdakul, Genel Sekreter Doç. Dr. Cenk Karakurt ile Danışman Öğr. Gör. Özgür Özcan da Rektör Beydemir’e eşlik etti.

rektor-beydemir-1-yilini-degerlendirdi1.jpg

‘Eğitim ve sağlık şehri Bilecik’

Rektör Beydemir, burada yaptığı açıklamada, Bilecik’in eğitim ve sağlık şehri olabileceğinie bir kez daha vurgu yaptı. Üniversitenin tüm imkanları ile yarınların temellerini atmak için çalıştıklarını ifade eden Beydemir, “Akademik ve idari yapılanmamızla, fiziki ve teknik altyapımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizle yarınlarımızın temellerini atıyoruz. Bilecik ilinin bir eğitim ve sağlık şehri olması için tüm paydaşlarımızla ortak çalışıyoruz” diye konuştu.

Tıp fakültesinde 3 öğretim üyesi göreve başladı

Bilecik’e tıp fakültesi kazandırılmasında büyük emeği olan Rektör Beydemir, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında tıp fakültesinin öğrenci alımına başlaması için Sakarya Üniversitesi ile yapılan protokolün YÖK tarafından onaylandığını bildirdi. Beydemir ayrıca, Tıp Fakültesi bünyesinde 3 öğretim üyesinin Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göreve başladığını, 2 öğretim üyesinin de yakın zamanda göreve başlayacağını ifade etti.

Rektör Beydemir’in açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Bölüm sayısı 34’e yükseldi

“Üniversitemiz 23 Mart 2020 tarihinde uzaktan eğitime geçen ilk üniversitelerden biri oldu. Üniversitemizde 2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde toplam ders sayısı 3915 iken uzaktan eğitim kapsamında açılan ders sayısı toplam 3016 olmuştur. Bahar dönemindeki derslerin yüzde 77’si uzaktan öğretim olarak verilmiştir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında yeni açılan 9 fakültemiz ile birlikte bölüm sayısı 34’e yükseldi.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında üniversitemizde; 6601 ön lisans, 9619 lisans, 963 yüksek lisans ve 113 doktora öğrencisi olmak üzere, 17296 öğrenci eğitim görmektedir. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 6’lık artış göstermiştir. Üniversitemize geçtiğimiz yıl itibari ile 26 ülkeden yabancı öğrenci yerleşmiş iken 2020-2021 eğitim yılı için bu sayı 32’ye yükseldi.

Üniversitemiz, YÖK tarafından açıklanan Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde 8 turuncu bayrak ödülü kazanmış ve bu başarısı ile 116 üniversite arasında 2’nci olmuştur.

Yapımına Şubat 2018’de başlanan H blok derslik binası inşaat işleri Mart 2020’de yüzde 76 seviyesinde iken Mart 2021 itibariyle yüzde 98 seviyesine getirilmiştir. Yapımı devam eden H blokta 32 adet sınıf, 7 adet amfi, 10 adet öğrenci laboratuvarı, 60 adet araştırma laboratuvarı ve 230 adet ofis bulunmaktadır.

Üniversitemizin yeni giriş kapısının inşaat işleri Mart 2020 tarihinde yüzde 43 seviyesinde iken Mart 2021 tarihi ile yüzde 99 seviyesine getirilmiştir. Önümüzdeki süreçte kullanıma açılacaktır.

Hak kayıpları ortadan kaldırıldı

Öğretim üyeliğine yükseltilme atama yönergesinde doçentlik kadrosuna atanma şartları arasında bulunan ‘Doçentlik Sözlü Sınavı’ üniversitemizin teklifi ile YÖK tarafından kaldırılmıştır. Bu sayede üniversitemiz maddi, öğretim üyelerimiz ise manevi bir yükten kurtarılmıştır.

Kadro derecelerinin tıkanması sebebi ile özlük hakkı kaybına uğrayan 176 akademisyenimizin kadro dereceleri: 104’ü iptal ihdas yöntemi ile 72’si karşılıklı derece değişikliği ile değiştirilerek yaşanan hak kaybı ortadan kaldırılmıştır. 80 adet boş akademik kadroda unvan değişikliği yapıldı.

Tıp fakültesinin kurulması

Üniversitemizin marka değerinin ve eğitim kalitesinin artmasına büyük katkı sağlayacak olan tıp fakültesi kurulmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı 30 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapımı tamamlanan yeni devlet hastanesi üniversitemiz ile kamu hastaneleri genel müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını aldı. Tıp fakültemiz, bölgemizin ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerinin sunulmasında ve Bilecik’in bir eğitim ve sağlık şehri olması yolunda önemli görevler üstlenecek.

Tıp fakültesine ev sahipliği yapacak H blok binasının inşaat işleri bitirilecek ve ödemeleri tamamlanacak. H blok içerisindeki öğretim elemanı odaları üniversitemiz marangozhanesi tarafından yapılacak. 7 sınıf ve 70 kişilik konferans salonu üniversite bütçesine ek olarak sağlanacak sponsor bağışlarıyla hazır hale getirilecek. Bütçemizden ayrılan 3 milyon TL’ye ek olarak BEBKA’ya iki ayrı proje sunulmuş olup projelerin onay alması halinde finansman desteği noktasında artı bir kaynak kazanılmış olacak.

rektor-beydemir-1-yilini-degerlendirdi2.jpg

Hedef ilk 50 üniversite arasına girmek

ODTÜ bünyesinde yer alan URAP Araştırma Laboratuvarı değerlendirmesinde üniversitemizi 2021 yılı için ilk 100 üniversite arasına çıkarmak için çalışmalar yapmaktayız. İlerleyen yıllar için amaçladığımız ve çalışmalarını yürüttüğümüz sıralama ise üniversitemizi ilk 50 üniversite arasında yer almasını sağlamak.

Yeni projeler

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise üniversite kampüsümüz arasında kalan alanda; içerisinde eczane, medikal, kafeterya gibi işletmelerin yer alacağı bir çarşı yapılması için hazırlanan projemizin yatırım onayı alınmış olup 2021 yılı içerisinde yapımına başlanacak.

Üniversitemizin sportif alt yapı ihtiyacına cevap verecek bir spor salonu için çalışmalar başlamış olup, proje yapım onayı alınma sürecindedir. 17 bin m2 inşaat alanına sahip olan 3730 kişi kapasiteli spor salonunda; güreş, judo, karate, okçuluk ve squash gibi bireysel sporların yapılabileceği alanlar, 5 kulvarlı bir bowling salonu, uluslararası standartlarda basketbol, voleybol ve hentbol salonları, antrenman alanları, soyunma odaları ve sosyal alanlar yer alacak.

Üniversitemizin sosyal ve kültürel faaliyetlerine ev sahipliği yapacak bir merkeze ihtiyaç duyulması üzerine, üniversitemiz merkez kampüsüne bir kültür ve kongre merkezi inşa edilmesi için proje çalışmaları başlatılmıştır. Bu kapsamda; hem öğrencilerimizin sosyal yaşantılarına katkı sunacak etkinliklerin yapılacağı hem de akademik faaliyetlerde etkin olarak kullanılacak bir tesis üniversitemize kazandırılacak. Bu kapsamda inşa edilecek tesiste; 900 kişilik konferans salonu, 5 adet çok amaçlı çalışma odası ve sosyal alanlar yer alacak.”

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2360 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum