Rüşvetin belgesi olmaz ama kokusu çekilmez

Rüşvetin belgesi olmaz ama kokusu çekilmez

Şadi ERDAL - Olaylara Bakış

Geçtiğimiz hafta, sosyal medyada eski belediye başkanı, milletvekili CHP’nin kayıtlı üyesi Bilecik Belediyesini ima ederek “Bilecik’te inşaat yapan müteahhitler rüşvet istendiği ve alındığı söyleniyor.” Dedi. Bir internet sitesi ve Sakarya Gazetesi haber yaptı. Geçen hafta ben de bu köşede bahsetmiştim. Gazetede yayınlanan bu haberin okuyucu sayısı on bir bini buldu. Haber değeri varsa okunur yoksa ne diye okuyucu okusun.

Kamuoyunun ilgisine mazhar olan rüşvet iddiası başta kendisini ilgilendiren konuyla ilgili Bilecik Belediyesinden açıklama yapılmadı. Aynı şekilde Belediye Başkanının partisi CHP’den de ses seda duyulmadı. Ne yazık ki muhalefet partileri için bulunmaz bir fırsat olan rüşvet iddiası haberi, onları da harekete geçirmedi.

Bugün sessizliğe bürünenler bugün milletin önüne sandık konulduğunda “Ey halkımız sizlerin hakkını korumak, sizlere hizmet etmek için oy istiyoruz...” dediklerinde halk size “Bilecik’te rüşvet alındığı iddiaları konuşulduğunda sessiz kaldığınızı unutmadık bugün bu konuşmalarınıza nasıl inanalım...” dediğinde ne diyeceksiniz?

“Sükut, ikrardan sayılır” sözünü unutmayalım. Belediye ve CHP için bu suskunluk ikrardan sayılır diye düşünmekte halk haklı. Muhalefet niye susuyor anlamak mümkün değil.

CHP’ye ait Yalova, Menemen, Ceyhan Belediyelerinde yolsuzluk yapıldığı için mahkemeleri devam ediyor. İllimiz böyle kötü bir sebepten kamuoyunda konuşulur olmasın. Rüşvetin belgesi olur mu? Olmaz ama kokusu yayılır, herkes de rahatsız olur.

Bu haber toplam 2370 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum