SAÇIMIZ AK MI, KARA MI? SEÇİMLERDE BELLİ OLACAK

SAÇIMIZ AK MI, KARA MI? SEÇİMLERDE BELLİ OLACAK

Seçimler yaklaşıyor, hangi partinin saçı ak veya beyaz olduğunu halk sandıkta verdiği mesajla belli olacak. 

Rahmetli Ecevit CHP’de milletvekilliği, genel sekreterlik, İnönü ile girdiği liderlik yarışmasında ipi göğüsleyerek CHP Genel Başkanı oldu ve yıllarca devam etti. 

12 Eylül 1980 darbesinden sonra partiler kapatıldı. Ecevit CHP’ye dönmek yerine Demokratik Sol Parti’yi (DSP) kurdu. DSP’nin şu anki genel başkanı Önder Aksakal son konuşmasında “… DSP neden seçimlere katılıyor diye bir hengame başlattılar. Sabah akşam Atatürk’ü sömüren, Atatürk’ün değerlerini kendisine, siyasete kalkan yapan tipler var. Bunlar ancak hiçbir iş yapamazlar. Ne iktidar anlamında bir beklentileri vardır ne bugüne kadar memleketi yönetmişlikleri vardır. Bunlar ancak ekran figürleri gibi öterler.” Diyor. 

Önder Bey de partisinin ilk kurucusu Ecevit gibi CHP’yi iyi tanımış bir olduğundan isim vermeden CHP’yi ve gayesini tarif etmiş oluyor.

Bahçeli’nin dediği gibi “Birbirine benzemezleri” ittifak adı altında, Erdoğan düşmanlarını seçim ittifakında topladı. CHP’nin hakiki seçmeni, İyi Parti ve Saadet seçmeni HDP yöneticilerinin temsil ettiği fikriyattaki partiye oy verirler mi? Ben sanmıyorum, ya verirlerse. Bu da ancak kandırmaca propagandalarla olabilir. Adıyaman’da, Şanlıurfa’da Saadet Partisi ve Ak Parti’nin büyükşehirde belediye başkan adayları var. CHP, İyi Parti ve HDP başkan adayı göstermediler, bu partiler Saadet Partisi’ni destekleyecekler. Saadet Partisi Genel Başkanı açıklamalarında “Seçimler kendi adaylarımızla katılıyoruz, hiçbir parti ile ittifak etmedik” diyor.

Kargaları güldürmek için mi böyle diyor dersiniz.

CHP’nin ise kaç yerde adayı Yüksek Seçim Kurulu tarafından adayları iptal edildi. Sebebiyse mahkumiyetleri olduğundan. Hapis cezaları hangi sebepten bu cezaları aldılar?

Herkes konuşuyor, milletimiz gerçek kararını verecek. Seçim akşamı ekranlardan kimler kaçacak göreceğiz. Allah yardımcımız olsun.

Bu haber toplam 1945 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.