SARMAŞIKLILAR BAHARIN GELİŞİNİ KUTLADI

SARMAŞIKLILAR BAHARIN GELİŞİNİ KUTLADI

Bayırköy Sarmaşık Mahallesi'nde baharın gelişini müjdeleyen hıdırellez bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. 4 Mayıs Cumartesi günü düzenlenen etkinlikte yediden yetmişe tüm Sarmaşıklılar baharın gelişini kutladı.

Büyük coşkunun yaşandığı hıdırellez programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunmasıya başladı. Ardından şehitlik önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Hıdırellez pilavının ikram edilmesiyle süren programda folklor ekibi gösterilerini sundu. Konuşmaların da yapıldığı etkinlikte daha sonra yaren tutulması ve halk eğlencesiyle devam etti. 

Diğer yandan Sarmaşıklılar Derneği Başkanı Zeki Kaydelen, hıdırellez programında kendilerini yalnız bırakmayanlara tek tek teşekkür ederek: 'Baharla birlikte toprak uyandı. Çok mutluyuz, bahar diriliştir, tabiatın güzelliklerinin ortaya çıkışı, ağaçların tohumlarının açmasıdır, insanların güneşle buluşması ve mutluluktur. Bu kapsamda da düzenlediğimiz hıdırellez programımızda bizleri yanlız bırakmayan dostlarımıza tek tek teşekkür ediyorum' dedi. 

sarmasiklilar1.png

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 4183 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.