SARMAŞIKLILAR İMECE YAPTI

SARMAŞIKLILAR İMECE YAPTI

İlimizin en aktif derneklerinden Sarmaşıklılar Kültür - Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkındırma Derneği (SAR-DER) tarafından unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimiz ve kültürlerimiz yaşatılmaya devam ediyor. 

sarmasiklilar-imece-yapti2.jpg

Köylerine ve köy kültürlerine sahip çıkan Sarmaşıklılar bu bağlamda yeni bir çalışmaya daha imza attı. Köylerde unutulan 'İmece' geleneğini yaşatan Sarmaşıklılar bir araya gelerek kabristanlık temizliği ve bakımı yaptı.

sarmasiklilar-imece-yapti3.jpg 

SAR-DER Başkanı Zeki Kayadelen tarafından organize edilen İmece kapsamında ilimizden ve il dışından çok sayıda Sarmaşıklı bir araya geldi. Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Kayadelen etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. 

sarmasiklilar-imece-yapti4.jpg

Kayadelen, "Bu tür etkinliklerde amacımız hem birlik ve beraberlik içerisinde olmak hem de ebediyete intikal eden ecdadımıza sahip çıkmak. Sarmaşıklılar derneği olarak bu ve buna benzer çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amacımı bu güzel geleneklerimizi ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun inşallah" dedi. 

sarmasiklilar-imece-yapti5.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2173 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.