ŞEHİTLERİMİZE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

ŞEHİTLERİMİZE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Bozüyük'te, İdlib'te şehit düşen 33 askerimiz için ‘Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ düzenlendi. 

Yürüyüşe, İdlib’te 33 şehit verdiğimiz hava saldırısında yaralanan Uzman Çavuş Ayhan Ertemiz'de katılarak,"Bu mücadele bu savaş sadece askerler tarafından yürütülen bir savaş değil, bize en büyük destek Yüce Türk Milletinin elini Mevlaya açarak ettiği dualardır" dedi.

sehitlerimize-saygi-yuruyusu2.jpg

Bozüyük’te 4 Eylül Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde toplanan kalabalık ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak hemen akabinde hep bir ağızdan büyük bir coşku ile İstiklal Marşımız okundu. Programın devamında ‘Şehitlere Saygı Yürüyüşü’nü organize eden Barbaros Kadir Kandemir yürüyüşe katılan herkese göstermiş oldukları duyarlılık ve değerli katılımları nedeni ile teşekkür etti. Daha sonra İdlib’te 33 şehit verdiğimiz hava saldırısında yaralanan Uzman Çavuş Ayhan Ertemiz söz alarak “Bu mücadele bu savaş sadece askerler tarafından yürütülen bir savaş değil, bize en büyük destek Yüce Türk Milletinin elini Mevlaya açarak ettiği dualardır. Ve biz kurtulduysak, bu şekilde yaralı olarak memleketlerimize döndüysek o duaların bizi korumasıyla olmuş bir şey. Şehitlerimiz çok mübarek bir günde hem Regaip kandilinde hem de mübarek Cuma gününde şehit oldular. Ben bütün arkadaşlarımız gözümün önünde şehit verdim. Şehit olan bütün arkadaşlarımla askeri okul hayatımdan şehit oldukları güne kadar hep beraberdik, hiç ayrılmadık birbirimizden. Bu hepimizin acısı, acı çok büyük, paylaşılamayacak, kimseye anlatılamayacak bir acı. Özellikle aileler için Allah şehit ailelerine metanet ihsan eylesin, sabır ihsan eylesin” dedi. Uzman Çavuş Ertemiz’in konuşmasının ardından program şehitlerimiz için yapılan dualarla sona erdi.

sehitlerimize-saygi-yuruyusu3.jpg

Programa; Bozüyük Belediye Başkan Yardımcıları Ali Şahinoğlu ve Mehmet Ali Karasu’nun yanı sıra İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çırak, İYİ Parti Milletvekili adayı Mesut Tekin, Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

sehitlerimize-saygi-yuruyusu4.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2442 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.