SEYAHAT ACENTALARINDAN BİLECİK'E TAM NOT

SEYAHAT ACENTALARINDAN BİLECİK'E TAM NOT

Bilecik'in tanıtımına yönelik düzenlenen gezi programına katılan çok sayıda seyahat acentası Bilecik'e hayran kaldı. Acenta yetkilileri, Pelitözü Gölpark'ta düzenlenen yemekye bir araya gelerek Bilecik'in turizm potansiyellerini konuştu.
Bilecik Valiliği koordinasyonunda, Bilecik Belediyesi işbirliğinde Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Bilecik'in tanıtımına yönelik turizm acentelerinin katıldığı bilgilendirme gezisi düzenlendi. 

1-011.jpg
Bilecik'in ilçe, belde ve köyleriyle gezilerek anlatıldığı 2 günlük programın sonunda seyahat acentaları yetkilileri Bilecik Belediyesi Pelitözü Gölpark'taki yemekte bir araya geldi.
Gezi kapsamında Bilecik ile ilçe ve köylerinde etkinliklerde ve incelemelerde bulunan grup, Pelitözü Gölpark'ta Bilecik Vali Vekili Mehmet Taşdöğen ve BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Gastronomi Turizmi Komite Üyesi Erdal Çeri ile Bilecik Belediyesi'ni temsilen Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan ve seyahat acentaları yetkilileri katıldı.

2-012.jpg
Vali Yardmcıs Mehmet Taşdöğen burada yaptığı konuşmada, Bilecik'in birçok değeri barındıran bir kent olduğunu belirterek, turizmin çok farklı alanlara yayıldığını anımsattı.
İnsan hareketliliğinin turizm için önemli olduğunun altını çizen Taşdöğen, şöyle konuştu:
"Turizm sadece denizle olmuyor. Günümüzde artık tarih, kültür ve doğa turizmi ön plana çıkıyor. Bilecik'te, belki birçok ilden fazla turizm etkenleri var. Buradaki turizm potansiyelinin tanıtım noktasındaki eksikliklerimizi katkılarınızla gidermiş olacağız. Bilecik ulaşımıyla günü birlik gezilip, görülebilecek bir yer. Son yıllarda Bilecik'i sadece Bileciklilere değil ülkemizde ve Avrupa'da tanıtmak için yeni projeler ortaya koymaya çalışıyoruz. Hep birlikte Osmanlı Devleti'nin kurulduğu bu toprakları tanıtmış olalım. Bilecik sanayi şehri ama bunun yanında bacasız sanayi de olsun istiyoruz."

3-006.jpg
Değirmenci de Bilecik'te turizmi tanıtımı anlamında birçok çalışmayı aynı anda yürüttüklerini anlattı.
BEBKA Turizm Danışmanı Metin Çelik ise yapılan projeler ve çalışmalarla Bilecik'in kültürel aktivitelerini ön plana çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan ise Bilecik'in bütün güzellikleri ile adeta Marmara Bölgesi'nin incisi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
''Turizme ilişkin bütün çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı bugünkü programa, Sayın Valimizin babasının cenaze programı dolayısıyla il dışında olduğu için şu an aramızda yoklar. Öncelikle kendisinin selam ve muhabbetlerini bildirmek istiyorum. Bilecik'imiz, Osmanlı Devleti'nin kuruluş toprakları, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurtuluş toprakları olması dolayısıyla büyük öneme sahip iken aynı zamanda doğal güzellikleri, doğa ve ekstrem sporlarının yapılacağı alanlar ile dolu. Bilecik'imizde ayrıca bozulmamış birçok güzelliği bulabilirsiniz. Yüzde 52'lik yeşillik oranıyla şehrimiz son derece yeşil bir şehir. Son dönemlerde ulaşım anlamında dev adımlar atan Bilecik'imiz yeni şehirler arası otobüs terminaline kavuşurken aynı zamanda Yüksek Hızlı Tren ile de ulaşımın rahat hale geldiği bir şehir oldu. Etrafındaki şehirlerde 25 milyonluk insan yoğunluğu barındıran Bilecik'in en kıza zamanda bu yoğunluğa açılan ve insanların nefes alabileceği bir mekan olması için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda bu güzel programa katkı sağlayan bütün paydaşlara, Bilecik Belediyesi adına teşekkür ediyorum'' dedi.

4-004.jpg
''BİR GİDİP BİR MİLYON GELECEĞİZ''
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Gastronomi Turizmi Komite Üyesi Erdal Çeri ise Bilecik'in başta tarihi ve kültürel değerleri olmak üzere doğal güzellikler ve diğer zenginlikleriyle turizmden hak ettiği değeri alması gereken bir şehir olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''Turizmciler olarak, Bilecik'i son dönemlerde yakından izliyoruz. Belediye Başkanımız Selim Yağcı'nın turizm noktasındaki çalışmaları gerçekten bizleri sevindiriyor. Bilecik'e geldiğimiz her sefer, Sayın Belediye Başkanımızın bizlere yapmayı vaadettiği adımların atılmış olması bizleri ayrıca memnun ediyor. Belediye Başkanımız bizlerden bir gidip bin gelmemizi istemişti. Ancak biz, bir gidip bir milyon gelmeyi hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1762 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.