SGK'dan kayıt dışı istihdam açıklaması

SGK'dan kayıt dışı istihdam açıklaması

Bilecik Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Adem Bedir, kayıt dışı istihdamın önüne geçmeyi amaçladıklarını belirterek, kayıt dışı istihdamın hem birey hem işveren, hem de devlet üzerinde olumsuzluklar meydana getirdiğine dikkat çekti.

SGK İl Müdürü Adem Bedir, il müdür yardımcısı Mehmet Ali Özkan ile birlikte basın mensuplarını ağırladı. Kayıt dışı istihdam ve SGK borçlarının yapılandırılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Adem Bedir, kurumlarına girişte HES kodu zorunluluğu getirildiğini anımsattı.

Adem Bedir, Bilecik’te kayıt dışı istihdamın çok olmadığını ancak bu durumu sıfır seviyesine indirmek istediklerini ifade ederek bu kapsamda çalışma yaptıklarını dile getirdi. Bedir, “Bilecik, en iyi illerden birisi olmasına rağmen biz bu durumu minimuma çekmek, sıfır noktasına getirmek istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Amacımız; kayıt dışının önüne geçmek” ifadelerini kullandı.

SGK borçlarına ilişkin yapılandırmanın TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildiğini söyleyen Adem Bedir, kararın henüz Resmi Gazete’de yayımlanmadığını kaydetti. Bedir, “Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra detaylar belli olacak. Bizde duyurularımızı yaparak faydalandırabildiğimiz kadar çok insanımızı faydalandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Bedir son olarak İl Hıfzıssıhha Meclisi’nce alınan ‘HES’ kodu kararına atıfta bulunarak, “Kurumumuza girişte vatandaşlarımızdan HES kodu isteniyor. Kurumumuza gelecek vatandaşlarımızın HES kodu almalarını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3628 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum