SON DAKİKA VALİLİKTEN AÇIKLAMA

SON DAKİKA VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bilecik Valiliği, Chp Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenleri üzerinden Vali Bilal Şentürk'ü hedef alan eleştirilerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada kutlama törenlerinin mevzuata uygun şekilde gerçekleştirildiğine vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi :

"19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ile ilgili yerel basınımızda yer alan haber ve açıklamalar İle ilgili olarak Valiliğimizce aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği hasıl olmuştur.
Milletimizin birlik ve beraberliğinin sembol günleri olan Ulusal ve Resmi Bayramlarımız 2429 Sayılı Ulusal Bayram Ve Genel Tatiller Hakkında Kanun İle Ulusal Ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri Ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören Ve Kutlamalar Yönetmeliği (Resmî Gazetenin Tarihi : 5/5/2012 No : 28283)‘ne uygun olarak icra edilmektedir.
 19 Mayıs 2019 günü gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı programının çelenk sunumu kısmı Yönetmeliğe uygun olarak (23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Milli Eğitim Müdürlüğünce sunulduğu gibi) Saat 09.30 da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtında icra edilmiştir. Kutlama programı ise, davetiyemizde belirtildiği şekilde saat 10:00 da İl protokolü, öğrenci ve vatandaşlarımızın coşkulu katılımı ile mevzuata uygun olarak gerçekleşmiştir.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Kaynak:Bahadır Oral

Bu haber toplam 4680 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum