Sorumlu kim?

Sorumlu kim?

Geçtiğimiz günlerde yaşanan su kesintilerinin ardından bir daha böyle bir sorun ortaya çıkarsa sorumlunun kim olacağı merak konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan su kesintilerinin ardından bir daha böyle bir sorun ortaya çıkarsa sorumlunun kim olacağı merak konusu oldu. 

Geçtiğimiz hafta, TOKİ bölgesinde meydana gelen su patlağının şebeke hattında olduğu düşünülerek Bilecik Belediyesi’nce müdahale edildi. Ancak daha sonra patlağın Karasu hattında olduğu tespit edildi. Ardından Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliğine haber verildi. Ancak, birliğin bu tür arızalarda işin neresinde olduğu merak konusu oldu. 

Kamuoyunda birçok soru gündeme gelirken Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği’nin arıza ve patlaklara müdahale edebilecek ekip ve teçhizatı var mı? Eğer yoksa hizmet alımı yapıp arızalara ve patlaklara bakıyor mu? Birlik müdahale kısmında değil koordine konumunda mı veya ne gibi bir yetkisi var? Belediyeler, birliğe para ödüyor mu? 

Özetle, geçtiğimiz günlerde yaşanan su kesintisinde Bilecik Belediyesi şebekede olduğu düşüncesi ile müdahale etti ve birliğe bildirdi. Peki arızayı kim çözdü? Eğer bir daha böylesi bir arıza ortaya çıkar da ve sınırları içerisinde bulunan belediye işin birliğin olduğunu söyleyip kenara çekilirse sorumlusu kim olacak? Tabi belediyenin böyle bir hakkı veya yetkisi var ise… 

Sonuç itibari ile her türlü senaryoda vatandaşın mağdur olduğu düşünülürse tüm bu sorunların cevabı için yetkililerden açıklama bekleniyor. 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 3352 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.