TARAFTAR GRUPLARI BİLECİKLİ ŞEHİDİ İÇİN TEK YÜREK OLDULAR

TARAFTAR GRUPLARI BİLECİKLİ ŞEHİDİ İÇİN TEK YÜREK OLDULAR

Mardin´in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucunda şehit olan Bilecik´in Söğüt ilçesine bağlı Çaltı köyü doğumlu Özel Hareket Polisi Kazım Esmer için Bilecik´te taraftar grupları tek yürek oldu.

Bilecikspor'a gönül vermiş Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan ÜNİ 11 taraftar grubunun öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe ÜNİ BJK, UltrAslan Bilecik ÜNİ, ÜNİ Timsah taraftar grupları destek verdi. Bilecikspor Sosyal Tesisleri önünden başlayan yürüyüş büyük bir Türk Bayrağı açılarak başladı. Atatürk Bulvarı üzerinden Tevfikbey Caddesine geçen grup, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudular. Sık, sık, “Polise askere uzanan eller kırılsın”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek sloganlar attılar. Tevfikbey Caddesi üzerinde bulunan Şehitler Parkı'na gelen grup burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudu.

/resimler/2016-3/16/1101343404506.jpg
“EY ANTALYA, ŞEHİDİMİZ ÖNCE ALLAH'A, SONRA SİZLERE EMANET"
Grup adına açıklama yapan ÜNİ 11 taraftar grubu kurucusu Gökalp Aslan, Osmanlının tohumunun atılan yeri olan güzide Söğüt ilçelerinde Özel Hareket Polisi olarak görev yapan Kazım Esmer'i şehit verdiklerini belirtti. Aslan, ”Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerine oynanan oyunun perde arkasında gerçekleşen olaylar sonucu Bilecik ilimize bağlı Osmanlının tohumunun atılan yeri olan güzide Söğüt ilçemizden özel hareket polisi olarak görev yapan abimizi şehit verdik. Öncelikle vatan sağ olsun, biz buradan şehidimizin değerli ailesine baş sağlığı diliyoruz. Aziz şehidimiz Antalya ilinde defnedileceğini öğrenmiş bulunuyoruz, buradan Osmanlı toprağından Antalya'ya kucaklar dolusu selamlar yolluyoruz. Ey Antalya, şehidimiz birincisi Allah'a, ikincisi sizlere emanet” dedi.
“ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ BU OYUNLARA GELMEYELİM”

/resimler/2016-3/16/1102054341950.jpg
Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu ise, "Siyasi gruplaşmalar ile birbirlerine düşmemeye dikkat edelim" çağrısında bulunarak, “Bakın burada hepimiz bir bayrak altında toplanıyoruz. Polise, askerimize duadan başka bir şey yapamıyoruz. Özellikle şu süreçte bizleri birbirimize düşürmek için oynanan oyunlara kesinlikle üniversite gençliği bu oyunlara gelmeyelim. Birlik beraberlik zamanımız güçlü dik durma zamanımız. Ancak bu memleket sizin enerjinizle ayakta durur. Zaten sosyal medyadan da duyuracağız Çarşamba günü veya hafta içerisinde bir gün 2 bin 3 bin kişilik bir katılımla Bilecikspor ve tüm amatör spor kulüplerinin taraftar derneklerinin STK'ların birleşeceği Bilecik'e yakışır bir teröre tepki yürüyüşümüz olacak. Ahlaklı dürüst birbirimize saygılı olarak duralım. Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız. Dün 15 yaşındaki çocukları toprağa verdik. Bugün abilerimizi toprağa veriyoruz. Yarın içlerimizden birisini toprağa verebiliriz, ama lütfen oyunlara gelmeyelim. Bugün birlik beraberlik zamanı bugün dik durma zamanı.”
Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.