TARİHİ KÖYDE HIDIRELLEZ

TARİHİ KÖYDE HIDIRELLEZ

Vali Bilal Şentürk, Osmaneli ilçesine bağlı tarihi köylerden Günüören köyünde hıdırellez etkinliklerine katıldı. 

1-647.jpg

Vali Şentürk, eşi Münevver Şentürk, Kaymakam Naif Yavuz, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman ile köylülerin katıldığı etkinliklerinde, kuruluş ve kurtuluşun kenti Bilecik'in her köşesinin ayrı bir güzelliklerinin bulunduğunu söyledi.  

Bu güzelliklerin her uhdesinde bulunmaktan ayrı mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Şentürk, şöyle konuştu:  

3-512.jpg

''Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Geleneklerimiz bizi millet olarak bir arada tutan, gücümüzü aldığımız önemli etkinlikler. Hıdırellez etkinlikleri vesilesiyle çok yoğun katılımlar oluyor. Özellikle gurbette yaşayan vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. Geleneğimiz olan hıdırellezin yanında yaz aylarında gurbette yaşayan insanlarımızı memleketimize bekliyoruz. Günüören köyümüzün tarihi konakları var, turizm açısından da büyük özellik taşıdığını ifade ettiler. Buraların değerini ilk önce biz bilelim ki başkasına da takdim edebilelim. Dışarıdan gelecek insanlar da buranın ekonomisine katkı sağlamış olsun. Bu şekilde yaparsak tarihi süreklilik arz edecek şekilde yaşatmış oluruz. Köyümüzü turizme döndürebilir ve burada yoğun bir ekonomik akar oluşturabilirsek, o zaman ne varsa geleceğe taşıma imkanımız olur.'' 

4-222.jpg

Yapılan duaların ardından Vali Şentürk ve beraberindekiler Osmanlı Devleti zamanından kalma kerpiç, taş ve ahşap kullanılarak inşa edilen tarihi konakları gezerek, Kaymakam Yavuz ve köy muhtarı Nejdet Bulgurcu'dan bilgi aldı.

5-032.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3528 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum