TARIMDA ÇALIŞMAK İSTEYENLER SESLENİYOR

TARIMDA ÇALIŞMAK İSTEYENLER SESLENİYOR

Gazetemizde Tarım ve orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş'la ilgili bir haber yer aldı. Yoldaş ".. Bugün her zamankinden daha fazla üretime ihtiyacımız var. Üretim sezonun başında iken boş kalan arazilerimizi değerlendirelim, ilimizin ekonomik değeri olan 72 çeşit ürünümüzü daha çok üreterek piyasaya sunalım. Haydi Bilecik bu yıl İstanbul'u biz besleyelim. Ülkemizin gıda ihtiyacını karşılamak için mutlaka üretelim, arazilerimizi boş bırakmayalım. Çitçi ürettikçe bu ülke aç kalmaz. Çiftçi varsa hayat var. İthalattan vazgeçtiğimiz bu günlerde çiftçimiz daha fazla üretmelidir. Yaşanan bu pandemi sonrasında yerli ürünlerin değeri de bir kez daha gözler önüne serildi. Ülkemizin geleceği tarım" diyor. 

Müdür Yoldaş'ın dediklerine aynen katılıyorum. Yıllardır tarımla ilgili yazılarımın gerçeğe dönüşmeye başladığını düşünerek seviniyorum.

Başımızda öyle idareciler gördük ".. Çiftçinin buğdaya, pancara, fasulyeye ve diğer ürünlere istediği fiyat yüksek. Çok daha ucuza ithal ediyoruz.." diyen idarecilerle tarımda çalışan nüfus azaldı. Şu salgın hastalık artık aklımızı başımıza getirsin. İthalat yerine kendi ürettiğimiz ile beslenelim.

On beş gündür evlerimizde kapalı durumdayız. Bunu tenkit için demiyorum, elbette duracağız, bu günleri inşallah salimen atlatacağız. Sayın Valimize ve Sayın Yoldaş'a bana telefonla ulaşan dost, arkadaş ve okuyucularımın isteklerini ulaştırmak istiyorum. Köylerde nüfus azaldı, doğalgaz şehirlere geldiğinden birçok köylü kışın şehre yazın köye işine gidiyor. Şu an sebzelerin dikim, meyvelerin bakım mevsimi olduğunu düşünerek diyorlar ki "İl müdürümüz Sayın Yoldaş boş arazi bırakmayalım üretelim, İstanbul'u biz besleyelim diyor. Bir taraftan 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı var. Bizler köyümüze çalışmak sebzemizi dikmek, meyvemize bakmak istiyoruz. Nisan ayı en önemli ay. Bu ayı değerlendirmezsek yazı boşuna geçirmiş oluruz. Bırakın İstanbul'u beslemeyi kendimizi bile besleyemeyiz...." 

Bu seslere kulak vermeliyiz, aksi halde açlık bulaşıcı hastalıktan daha tehlikeli hal alır. Sayın Valimizin ve Sayın İl Müdürümüzün tarımın her zaman yanında olduklarını biliyoruz.l Bizden endişe içinde olan vatandaşlarımızın sesini duyurmak. Sanırım arzuhal yerine ulaştı.

Bu haber toplam 2331 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum