‘TAŞ DEVRİ’NİN AKIL HOCASI CİHAN DARCAN İSTİFA ETTİ!

‘TAŞ DEVRİ’NİN AKIL HOCASI CİHAN DARCAN İSTİFA ETTİ!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin eski genel sekreteri, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cihan Darcan’ın görevinden istifa ettiği öğrenildi. ‘Taş Devri’nin akıl hocası olarak bilinen Darcan’ın yerine ise Prof. Dr. Harun Tunçel getirildi.

Prof. Dr. İbrahim Taş’ın rektörlük döneminde ismi ön plana çıkan ve basındaki olumsuz imajı ile dikkat çeken Prof. Dr. Cihan Darcan’ın kariyerindeki düşüş devam ediyor. Genel sekreterlik görevinden alındıktan sonra Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı olan Darcan’ın bu görevinden de istifa ettiği belirtildi. Darcan’dan boşalan göreve ise Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Tunçel atandı.

Hatırlanacağı üzere, Cihan Darcan son olarak Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi arazisine ilişkin çevreyi kasten kirletme iddiası ile Senemoğlu Hafriyat firmasına açtığı davayı kaybetmesi ile gündeme gelmişti.

Öte yandan, Prof. Dr. Cihan Darcan’ın üniversiteyi biyoteknoloji alanında ihtisaslaştırmak için harcadığı milyonlarca liranın heba olduğu iddia edilirken, sonuç elde edilemeyen bu çalışmalarla ilgili yaptırımlarla karşılaşabileceği öne sürülüyor.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 9743 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
56 Yorum