TEKELİOĞLU: 'ÇOCUKLARIMIZIN BAŞARISI ÜLKEMİZİN BAŞARISI OLACAKTIR'

TEKELİOĞLU: 'ÇOCUKLARIMIZIN BAŞARISI ÜLKEMİZİN BAŞARISI OLACAKTIR'

Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Eğitimci Yazar Muzaffer Tekelioğlu Bilecik Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın’ın danışmanlığı ile yürütülen “BİL-YAP Yetenekten Kariyere Projesi' hakkında açıklama yaptı.
Projenin anaokulundan başlayarak liselerde devam eden yaklaşık 36 bin öğrenciye uygulanacağını ve her öğrencinin tek tek yetenek karnesinin çıkartılacağını ifade eden Tekelioğlu: “Temel Eğitimden Orta öğretime geçiş (TEOG) sınavlarının kalkmasından sonra öğrencilerin hangi kıstaslarla ortaöğretim kurumlarına yerleşeceği konusundaki tereddütlere son verecek bir uygulama ilimizde başlanacak ve başarıya ulaştığında tüm ülke çapında uygulanıp, öğrencilerimizin gerçek anlamda yeteneklerini ortaya koyacak olan bu çalışma ile her öğrenci yetenekleri doğrultusunda okullara yerleştirilip, sevdiği ve özlem duyduğu bir meslek sahibi olacaktır.”
Eğitim sisteminin çocukları sadece bilgi ile donattığını, bilginin davranışa dönüştürülmediği zaman bir işe yaramadığını belirten Tekelioğlu: “Çocuklarımızın öğrendiklerinin davranışa dönüşmesi ve onların anne baba olarak bizim dahi yeteneklerini bilmediğimiz, keşfedemediğimiz gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak ve bu doğrultuda yönlendirme yapmak gerekmektedir. Ortaya çıkacak yeteneklerini geliştirmek çocuklarımıza yapılacak en büyük iyilik olacaktır. Bu proje ile ilimiz okullarında okuyan anaokulundan lise dahil olmak üzere 36 bin öğrencimizin yetenekleri ortaya çıkarılacak ve yetenek tespit karneleri düzenlenerek, çocuklarımız ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda okullarına devam edeceklerdir." dedi. 
Projenin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm illerde uygulamaya konulmasını ümit ettiğini ifade eden Tekelioğlu “Anaokulundan başlayarak liseye kadar lise dahil çocukların baskın yetenek ve ilgi haritalarını çıkarmak, onların baskın yetenek alanları hakkında farkındalık kazandırmak amaçlanmıştır. Çocuklarımız Müzikal-işitsel yetenek, Sosyal-iletişim yeteneği, Kişisel-özedönük yetenek, Bedensel-kinestetik yetenek ve Doğa yeteneği ortaya çıkarılacaktır.” dedi. 
Tekelioğlu Yetenekten Kariyere Projesinin eğitime hem yön, hem de katkı vereceğini belirterek “İlimizde göreve başladığı günden itibaren bugüne kadar çeşitli projelere imza atan Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş’un ilimizin eğitiminin kalitesinin üst seviyeler çıkması için daha nice olumlu projelere fikir analığı yapacağına inancımız tamdır. Gayesi sadece görev yaptığı ilin eğitim başarısını yükseltmek ve ülke eğitim politikasına yön vermek olan müdürümüzü ve ekibini veliler olarak, okul aile birliği yetkilileri olarak, sivil toplum kuruluşları olarak kısacası tüm Bilecikliler olarak yanında olmamız, destek sağlamamız en başta gelen vazifemiz olmalıdır. Milli Eğitimin başarısı Çocuklarımızın başarısı, ülkemizin başarısı olacaktır.”

tekelioglu-cocuklarimizin-basarisi-ulkemizin-basarisi-olacaktir2.jpg

tekelioglu-cocuklarimizin-basarisi-ulkemizin-basarisi-olacaktir3.jpg

Kaynak:M.Bahadır Oral

Bu haber toplam 1973 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum