TRAFİKTE ÇOCUK GÜVENLİĞİ

TRAFİKTE ÇOCUK GÜVENLİĞİ

2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasına sayılı günler kala okul servislerinin güvenli ve huzurlu olması, ebeveynlerin endişelerinin giderilmesi amacıyla şoförler odası, il emniyet müdürlüğü, jandarma komutanlığı işbirliğinde, okul servis şoförü, rehber personel ve zabıta müdürlüğü personelinin katılımlarıyla Ticaret Odası Toplantı salonunda “Trafikte Çocuk Güvenliği” konulu toplantı yapıldı.

trafikte-cocuk-guvenligi6.jpg
Toplantıya konuşmacı olarak Şoförler ve Otomobilciler odası başkanı Selman Aydeniz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Cüneyt Yaman, İl Jandarma Komutanı Asayiş Şube Müdürü J. Yarbay Metin Şahin ve 4. Sınıf Emniyet Müdürü aynı zamanda Bilecik Trafik Şube Müdürü Cevdet Candan katılım gösterdi.

trafikte-cocuk-guvenligi4.jpg
Toplantıda okul servis araçlarının taşıması gereken nitelikler, taşımacının sorumlulukları, okul servis şoförü ve rehber personelin sorumlulukları, bunların denetimi ile ilgili hususların belirtildiği okul servis araçları hizmet yönetmeliği konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

trafikte-cocuk-guvenligi2.jpg
Toplantı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlarken Şoförler ve Otomobilciler odası başkanı Selman Aydeniz’in konuşmasıyla devam etti. Aydeniz konuşmasında ;

“Bizler dünyanın en zor meslek gruplarından bir tanesiyiz çünkü psikolojik anlamda yıpranmamız çok fazla başka hiçbir meslek grubu yoktur ki üç beş kişinin yaptığı ile bütün şoför esnafımız sorumlu tutulabiliyor. Tabiki de bizim mesleğimizde iyiler ve kötüler var ama insanların kafasında sanki hepimiz kötüymüşüz gibi bir imaj oluşuyor. Mesela dizilerde bile şoför esnafını itibarsızlaştırmayı hedef gösteren sahneler yer alıyor. Aslında bizlerinde diğer esnaf gruplarından bir farkımız yok. Kendi ailesini koruyan, vatanını, milletini seven, toprağı namus gören kimsenin malına, namusuna kastetmeden görevini yapan bir esnaf teşkilatıyız. Tabikide bizlere büyük görevler düşüyor, bu algıları yıkmamız için hal ve hareketlerimize, trafikte seyrederken tutumuza ve davranışlarımıza dikkat etmeliyiz.

Öğrenci çeken arkadaşlarımız daha dikkatli olmalılar çünkü çocuklar bütün yaptığımız hareketleri titizlikle kaydediyorlar. Emniyet kemeri konusunda cep telefonu konuşması esnasında, ışıklarda devamlı bizi takip halindeler. Bizler onlara iyi örnek olmalıyız ki onlar da iyi örneklere şahit olsunlar. Mesela benim Utku diye bir öğrencim var herkes polis, doktor olacağım derken o şoför olacağım diyor. İnşallah zamanla bu şekilde öğrencilerimizin saygılarını arttıracağız.

Ayrıca bize her türlü desteği veren ticaret sanayi odası başkanı yönetimi ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. “dedi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Cüneyt Yaman ve İl Jandarma Komutanı Asayiş Şube Müdürü J. Yarbay Metin Şahin ve 4. Sınıf Emniyet Müdürü aynı zamanda Bilecik Trafik Şube Müdürü Cevdet Candan konuşmalarında konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu ve dikkat edilmesi gereken durumlardan bahsetti. Trafik Güvenliği ile ilgili yapılan görsel sunumun ardından toplantı sona erdi.

trafikte-cocuk-guvenligi5.jpg

Kaynak:M.Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1971 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum