TÜKETİCİ HAKLARINDAN ÖNEMLİ UYARI

TÜKETİCİ HAKLARINDAN ÖNEMLİ UYARI

Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşları merdiven altı ürünlere karşı uyardı. Merdiven altı üretimi yapılan tatlı ve şekerlemelere karşı vatandaşların dikkatli olmalarını isteyen Sabırlı,"Açıkta satılan, ambalajı yırtık, son kullanma tarihi bulunmayan, mat görünümlü, kötü kokulu ürünlerden uzak durulmalı" dedi. 

Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bayramın vazgeçilmezleri arasında yer alan, evin en güzel köşesinde, süslü ikramlıklar içerisinde misafirlere, bayram coşkusunu gönlünce yaşayan çocuklara sunulmayı bekleyen şeker ve çikolatalar ve baklava türü tatlılar doğru seçilmediğinde sağlığı olumsuz etkiliyor.

'Merdiven altı' diye tanımlanan ürünlerin, uygun olmayan ortamlarda, denetimsiz ve kontrolsüz şekilde üretildiğini ve satışa sunulduğunu aktaran Sabırlı, halk sağlığının tehdit altında olduğuna dikkat çekti. Sabırlı, merdiven altı üretilen çikolatalarda ve tatlıların maliyeti azaltmak için bu oranın büyük çoğunluğunu katılaştırılmış bitkisel yağların oluşturduğunu söylerken, "Alınacak ürünlerin paketlerinin kontrol edilmesi, mümkün mertebe içeriğinden emin olunan ürünlerin kullanılması bu açıdan çok önemli. Açıkta satılan, ambalajı yırtık, son kullanma tarihi bulunmayan, mat görünümlü, kötü kokulu ürünlerden özellikle uzak durulması gerekir" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2052 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum