TURİZMDE YOL HARİTASI BELİRLENİYOR

TURİZMDE YOL HARİTASI BELİRLENİYOR

Vali Bilal Şentürk başkanlığında ''Turizm Platformu'' toplantısı gerçekleştirildi.  

Vali Şentürk, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantısı Salonunda, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, kaymakamlar, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Bilecik'in turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması adına başlatılan kültür envanteri çalışmasından bahsetti. Vali Şentürk, Bilecik sahip olduğu zenginliğin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinerek, “Zenginliklerimizi, özgünlüğünü koruyarak dijital belleğimize dahil edelim istiyoruz” dedi. 

turizmde-yol-haritasi-belirleniyor2.jpg

Vali Şentürk, Bilecik’in turizm çalışmalarını tarihi ve kültürel, doğal ve ekoturizm ile ekonomik hayat ana başlıkları altında sistematik bir şekilde tüm boyutlarıyla değerlendirmek istediklerini ifade etti. 

Vali Şentürk, açıklamasının devamında, şunları kaydetti:

“Bilecik’in 245 köyü ve 64 mahallesi var. Coğrafi özellikleri, bitki örtüsü, iklimi itibariyle, insan özelliğiyle birçok zenginliğe sahip. Bu zenginliği, özgünlüğünü koruyarak dijital belleğimize dahil edelim istiyoruz. Bu kapsamda 3 ayrı ana başlık olmak üzere altındaki ara başlıklarla beraber çalışalım istedik. Tarihi ve kültürel birikimimizi sadece somut değil, soyut kültürel mirasta bunun içerisinde olacak şekilde tüm güzelliklerimizi ortaya çıkaralım. Bu özellikleri ilmek ilmek işleyerek, sistematik bir çalışmayla değerlendireceğiz. Dijital dünya bize çok büyük kolaylık sağlıyor. 

Tarih ve kültür bir başlık olacak. Doğal ve ekoturizm, milli parklar, yürüyüş rotaları ayrı bir başlık yaptık. Ekonomik hayat olarak ayrı bir bölüm var ve altını farklı başlıklarla dolduracağız. 

İlk etapta valilik olarak whatsapp hattı yaptık ve kültür envanteri oluşturulması için duyurduk, duyurmaya devam edeceğiz. Buradan verileri toplayacağız. Fotoğraf, bilgi kaydı, duyum, hikaye, belge bazında ne varsa bu bize iletilebilecek. 

turizmde-yol-haritasi-belirleniyor3.jpg

Diğer taraftan herkesin memleketine, köyüne gönül bağını kuvvetlendirmesini istiyoruz. Ceviz projesi yaptık ve dışarda yaşayan hemşerilerimiz köylerine gelip ceviz dikiyorlar. Ben köy ziyaretlerimizde şöyle bir şey farkettim, her yerde bir hatıra olduğunu okuyabiliyorsunuz ama onun ne olduğunu bilemiyorsunuz. Köylerimizde yaşayanlar biliyor ama köylerimizde çok az insan var. Köydeki o hafızayı çocuklarına taşımaları mümkün olmuyor. Bir müddet sonra belki biz köy hayatını bilen son kuşak olacağız. Yaşanmışlıkları kayda geçirmediğimiz sürece kaybedeceğiz. Bu zenginlikleri önce biz kendimiz bileceğiz ve aktaracağız” ifadelerini kullandı. 

Vali Bilal Şentürk’ün açıklamalarının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından sunum yapıldı. 

Toplantı, katılımcıların görüş ve fikirlerini dile getirmesiyle sona erdi. 

turizmde-yol-haritasi-belirleniyor4.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2015 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum