TÜRK ATA ÜNİVERSİTESİ BAHÇELİ'NİN AKLINDAN ÇIKMIYOR

TÜRK ATA ÜNİVERSİTESİ BAHÇELİ'NİN AKLINDAN ÇIKMIYOR

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yaklaşık 10 yıl önce Söğüt'te kurulması için çalışma başlattığı Türk Ata Üniversitesi'nin aklından hiç çıkmadığını söyledi.

Söğüt'te arazisi alınan ancak bir türlü kurulamayan vakıf üniversite ile ilgili açıklamalarda bulunan Bahçeli, ilk fırsatta üniversiteyi kurmak istediğini belirtti. Bahçeli, Söğüt’ün özlemle beklediği projeyle ilgili şunları kaydetti:

"Söğüt’te, Ertuğrul Gazi Han’ın bulunduğu yerin arkasında, Söğüt’e bakan bir yerde arazisi de var. Önüne gelen üniversite kurdu ama biz bunu başaramadık. Bir fırsat doğarsa yapacağım Allah’ın izniyle. Adı da Türk Ata Üniversitesi olacak. Bu üniversiteye Türk cumhuriyetlerinden 2 bin öğrenciyi Türkiye’ye getirip, Ertuğrul Gazi ruhuyla onların yetişmesine katkı sağlayıp ülkelerine göndereceğiz. Sabırla bekliyoruz" dedi.

Diğer yandan, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Basın Masası'nda yaptığı açıklamada, kendisinin MHP'den ayrıldıktan sonra yaşanan gelişmelerden haberdar olmadığını söyledi. MHP'den belediye başkanlığı yaptığı dönemde Devlet Bahçeli'nin talimatı doğrultusunda üniversite arazisinin alındığını anlatan Halil Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Yapılması için ne gerekiyorsa ben şahsen yapmaya hazırım. Konu artık bizim dışımızda kaldı çünkü o sayın Bahçeli'nin projesi. Onun talimatıyla yerler alındı. Biz kendisi ile yol ayrımına girmeden önce yaptığımız görüşmelerde sayın Bahçeli ısrarla 'O iş yapılacak' demişti. Biz MHP'den ayrıldıktan sonra diyaloglarımız kesildi. Bize düşen görev varsa canla başla elimizden geleni yaparız. Eğer vakıf bize bir görev tevdi ederse fazlasını yaparız. Projenin hala masada olduğunu biliyorum. Ne zaman başlanır bilmiyorum."

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2886 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.